OSUMLJENCI ZA SKUPINSKO POSILSTVO VENDARLE V PRIPORU: Preiskovalni sodnik zaradi groženj dobil policijsko zaščito

Svet

Izvenrazpravni senat županijskega sodišča v Zadru je danes za peterico osumljencev za skupinsko posilstvo mladoletnice določil mesec dni preiskovalnega pripora, poročajo hrvaški mediji. Primer skupinskega posilstva je pretresel hrvaško javnost, ki je bila ogorčena, ker so osumljence po prvem prijetju spustili na prostost.

Sodni svet je določil pripor za štiri 19-letnike in 20-letnika, ki so osumljeni skupinskega posilstva in drugih spolnih zlorab ter povzročitve hudih telesnih poškodb, poroča Jutarnji list na svoji spletni strani.

V priporu bodo zaradi nevarnosti uničevanja dokazov, vplivanja na priče in ponovitve kaznivega dejanja, je danes poročal hrvaški radio. Kot je dodal, so policisti v poznih popoldanskih urah že prijeli peterico osumljencev.

Hrvaška policija je konec prejšnjega tedna kazensko ovadila sedem fantov, ker so od avgusta lani do letošnjega poletja večkrat skupinsko posilili dekle. Prvo posilstvo je bilo, ko je dekle imelo 15 let. Posilstva so posneli z mobilnim telefonom, posnetke pa so uporabili, da so dekle izsiljevali za nadaljnje spolne odnose, so poročali hrvaški mediji.

Po kazenski ovadbi je preiskovalni sodnik v Zadru osumljence izpustil na prostost, kljub temu, da so osumljenci in žrtev iz istega kraja v bližini Zadra, kar je dodatno osupnilo hrvaško javnost. Na odločitev preiskovalnega sodnika so se pritožili tako tožilstvo in odvetniki žrtve, sodišče pa je danes sprejelo njihove ugovore.

Preiskovalni sodnik je medtem odšel na bolniški dopust. Dobil je tudi policijsko zaščito zaradi groženj, ki jih je prejel, ko je dovolil, da se osumljenci lahko branijo s prostosti.

Pred stavbo sodišča v Zadru je v sredo zvečer zaradi prvotne odločitve sodnika protestiralo nekaj deset ljudi. Za petek je bil napovedan nov protest.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija