OSTRE BESEDE RUSKEGA ZUNANJEGA MINISTRA: "ZDA načrtno slabijo Evropo!"

Svet

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je požel nemalo kritik svojih zahodnih kolegov, ko je na zasedanju Sveta Organizacije za varnosti in sodelovanje v Evropi (OVSE) v Skopju komentiral aktualno situacijo v Evorpi.  Več članic je zaradi njegovega prihoda srečanje bojkotiralo.

Kot je dejal ruski zunanji minister Sergej Lavrov, so na vojaško-političnem področju porušeni vsi dogovori, ki so pomagali vzdrževati ravnovesje na področju varnosti in nadzora nad oborožitvijo v Evropi. Prav tako je uničeno evropsko gospodarstvo zaradi sankcij, ki jih je Zahod uvedel proti Rusiji.

"Ne želim niti ugibati, kaj bo Evropa storila. Obstajajo številke, za koliko bodo ZDA presegle gospodarsko rast Evrope, ki pada. Nemčija, Velika Britanija bodo na nuli. Lokomotive evropske ekonomije bodo ponovno šle navzdol. Cena energije, po seriji zakonov, ki jih je sprejela Amerika, da bi zaustavila inflacijo, je štiri do petkrat nižja kot v Evropi, kjer poteka deindustrializacija. Evropska podjetja, ki razmišljajo o prihodnosti, se selijo v ZDA. Mislim, da to ni samo posledica razmer, ampak da gre za namerno politiko Washingtona," je prepričan Lavrov

Po njegovem mnenju je Evropa Američanom konkurent, ki ga ZDA nočejo. "Tam potrebujejo skupino ljudi, ki bodo naredili to, kar se jim ukaže. Ne želim užaliti Evrope, ampak natančno tako delujejo obstoječe politične elite."  

Komentiral je tudi stanje na Balkanu. Lavrov je prepričan, da je Zahod vedno poskušal tudi na Balkanu spreti narode in mu to uspeva še danes. Zahodne države si niso želele močne Jugoslavije. Tako naj bi težave na Balkanu nastale potem, ko se je Washington vpletel v uničenje Jugoslavije, kjer so Srbi, Črnogorci, Slovenci, Makedonci in drugi živeli složno in brez težav. Lavrov meni, da je bilo Zahodu v interesu uničiti Jugoslavijo, danes pa balkanske države sili, da uvajajo sankcije Rusiji.

Lavrov je Zahod tudi obtožil, da si je kot naslednjo žrtev izbral Moldavijo.

  

 

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  04 .12. 2023 ob  21: 48
Ja res, kaj pa je normalno? Tisto kar je bilo nekoč mormalno ali to kar je normalno Pjerotu? To, da zjutraj zgodaj vstaneš in se lotiš dela ali, da izležavaš do 12?
Da živiš od svojega dela ali, da se šlepaš?
Ja re, kaj je danes nor malno?
pinkopalinko |  04 .12. 2023 ob  16: 06
-15
O Lavrovu je škoda izgubljati besed. Martinu Kačurju pa tole: če je tebi smisel življenja vstajati ob 4h, da boš ob 6h že pridno delal, kar daj. Mene in ostale normalne ljudi, ki zvečer ne gremo spat, ko se stemni, pa pusti na miru. Še v fuknjeni JLA smo lahko spali do 6h.
Stiv Rivs |  04 .12. 2023 ob  14: 22
-14
Pjero, brez skrbi.
S temi forešti nima smisla razpravljat.
Včeraj so bili partijci, potem so postali liberalci, danes pa obožujejo Putina.
Odplavilo jih bo in bomo imeli mir.
Martin Kacur |  04 .12. 2023 ob  14: 07
10
Hudiča Pjero, sem mislil, da se s hriba vidi čez planke.
Očitno ne.
Pjero Shriba |  04 .12. 2023 ob  13: 57
-16
Prav nič nisem zgrešil.
Dovolj je, da berem vaše nebuloze o pravljičnem socializmu, ki je klavrno propadel,kot je propadla Sovjetska zveza.
Danes poslušate nauke Lavrova, ki vas zavaja, poneumlja z enakimi nebulozami.
Lavrov je zunanji minister diktature, kjer vlada policija, korupcija, mafija, kjer zapirajo vsakega drugače mislečega, kjer ubijajo novinarje, politike itd...
Zato lahko njihove podpornike označimo z neo nacisti.
Socializem in Sovjetsko Zvezo pa raje pozabite, ker Lavrov in Putin nimata z njima nič skupnega.
hribi |  04 .12. 2023 ob  13: 12
21
@Pjeri Shriba
Ti nisi malce zgrešil, ti nimaš pojma o neo nacistih. Si preveč bral Demokracijo in gledal Nova24. Da ne izpadeš se večji bedak raje ne piši neumnosti in preberi kakšno knjigo.
Pjero Shriba |  04 .12. 2023 ob  12: 01
-22
A se slovenski neo nacisti že pripravlajo na sprejem Putinove armije na Titovem trgu ?
Martin Kacur |  04 .12. 2023 ob  10: 32
28
Popolnoma se strinjam z njim. O Amerike Evropa nima nobene koristi. Nasprotno, njihova polika, v imenu demokracije, služi ameriškemu kapitalu. Začelo se je s koloradskim hroščem in se preko Mc Donaldsa, kinomatografije in sedaj vseh spletnih pomagal vpliva na Evropo. Praktično so nas podjarmili. Za naše dobro so nam spremenili delovni čas tako, da smo v službi praktično cel dan. Ker nimamo časa za kuhanje moramo jesti bolj ali manj pripravljeno hrano. Otroci po šoli potrebujejo dodatno varstvo ali pa so prepuščeni internetu in ulici. Skratka kot Američani smo zadolženi za dve plači vnaprej, ker "moramo" imeti to, kar nam "za naše dobro" ponujajo. Pa čeprav do včeraj sploh nismo vedeli, da bi nam to potrebovalo.
Ma kje so tisti časi, ko so naši starši delali od 6 - 14. V soboto so šli na tržnico in po špežo. V nedeljo je bilo nedeljsko kosilo in po kosilu druženje ali obisk prijateljev. Poleti kak piknik na njivi od kolegov.

Hvala Amerika, za demokratično svobodo, ki si nam ko omogočila. Koliko lepše nam je zdaj.