OŠ KOPER PREPOVEDALA VSTOP VSEM ZUNANJIM OBISKOVALCEM: Šole odpovedujejo govorilne ure

Koper

V slovenski Istri situacija s koronavirusom še ni eskalirala do točke, da bi morali zapreti šole, kot so to ravno danes v Kamniku naredili z Osnovno šolo (OŠ) Frana Albrehta, kjer je s koronavirusom okužena ena izmed tamkajšnjih učiteljic, so pa tudi obalne šole pričele sprejemati določene previdnostne ukrepe. OŠ Koper, denimo, je z današnjim dnem prepovedala vstop v šolo vsem zunanjim obiskovalcem, prilagodili pa so tudi način izvedbe govorilnih ur. Za naslednji teden predvidene govorilne ure so med drugim odpovedali tudi v OŠ Vojke Šmuc v Izoli.

V OŠ Koper so se po priporočilih pristojnih inštitucij s področja zdravja in ministrstva za šolstvo z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa med prebivalstvom odločili, da do nadaljnjega omejijo gibanje staršev po šoli. Kot so zapisali, so v ta namen z določenimi ukrepi dopolnili Načrt zagotavljanja kontinuiranega dela v vzgojno-izobraževalnemu zavodu v času koronavirusa.

Ukrepi predvidevajo, da starši ali skrbniki otroke zjutraj pustijo pred glavnim vhodom, da sami vstopijo v šolo. Na vhodu bo otroke ob 7. ure dalje prevzel delavec šole. Staršem otrok prvošolcem bo omogočen vstop v garažo, da lahko v miru svojega otroka pospremijo do glavnega vhoda. Vstop v šolo skozi garažo ne bo mogoč.

BI KOPRČANI DANES ŠE OPRAVILI VOZNIŠKI IZPIT? Preizkusi v Kopru konec marca

Le vsak tretji dolgoletni slovenski voznik bi danes še opravil vozniški izpit. Tako je pokazala lanska Turneja mobilnosti, v kateri je v simulator vožnje DRAJV sedlo nekaj manj kot 300 voznikov iz desetih slovenskih regij. Koprčani so se med vsemi regijami odrezali najbolje v situaciji, ko je izpred šolskega avtobusa na cesto stekel otrok.

Ob zaključku pouka bodo učenci vozači odhajali na šolski avtobus po ustaljenem urniku. Starši otrok, ki obiskujejo podaljšano bivanje, pa bodo svoje otroke prevzeli pred šolo, na vhodu, namenjenem učencem 1. triletja (železna ograja levo od glavnega vhoda). Učenci bodo na prihod staršev počakali v spremstvu dežurnega učitelja. V koprski osnovni šoli so staršem oziroma skrbnikom na voljo dali več terminov v razmiku pol ure. Najbolj zgoden prevzem otroka je možen ob 13.45, nato si v razmiku 30 minut sledijo vse do 17.05.

Učence 1. in 2. razreda, ki niso vključeni v podaljšano bivanje, bodo starši prevzeli na vhodu, namenjenem 1. triletja, 10 minut po zaključku pouka.

Na OŠ Koper so se tudi odločili, da bodo govorilne ure v tem tednu potekale na prilagojen način, in sicer preko eAsistenta ali elektronske pošte. Govorilne ure, načrtovane za ponedeljek, 16. marca, in torek, 17. marca, pa so odpovedali na OŠ Vojke Šmuc Izola. Izvedli jih bodo le za posamezne nujne primere po predhodnem dogovoru z učitelji. Za ta ukrep so se odločili, ker je "potrebna visoka stopnja odgovornosti vseh nas, da bi preprečili zbiranje velikega števila ljudi v zaprtem prostoru," so zapisali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija