OKUŽBE SE ŠIRIJO MED EVROPSKIMI POLITIČNIMI FUNKCIONARJI: V karanteni tudi podpredsednik Evropske komisije

Svet

Zaradi stika z osebo, okuženo z novim koronavirusom, je v karanteni pristal tudi podpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis. Gre za še enega visokega evropskega politika, ki mora ostati v domači samoizolaciji, potem ko je nedavno enaka usoda doletela predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela in nemškega zunanjega ministra Heika Maasa.

Kot je v sredo zvečer sporočil Dombrovskis, je bila na testiranju na okužbo z novim koronavirusom pozitivna ena od oseb, s katerimi je bil v stiku na srečanju v začetku tedna. Sam nima nikakršnih simptomov in se počuti dobro. Na srečanju so poleg tega upoštevali pravila medsebojne razdalje, je prek Twitterja še sporočil politik, ki prihaja iz Latvije.

Že v torek so odpovedali za danes in petek načrtovan izredni vrh EU, ker je v karanteni pristal predsednik Evropskega sveta Michel. Na testu na okužbo z novim koronavirusom je bil namreč pozitiven varnostnik, s katerim je bil v začetku minulega tedna v tesnem stiku.

Le nekaj ur pred Dombrovskisom pa so tudi v Berlinu sporočili, da je karantena doletela nemškega zunanjega ministra Heika Maasa, potem ko so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri njegovemu telesnemu stražarju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija