ODZIV ŽUPANA BRŽANA NA ODSTOP DIREKTORICE ZAVODA ZA MLADINO, KULTURO IN TURIZEM: "Ni izpolnila pričakovanj"

Koper

Mojca Vojska od 13. julija ne bo več direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper (ZMKT). Kot je dejala po današnji novinarski konferenci o turističnih novostih, so njeni pogledi na vodenje zavoda preveč različni od pogledov vodstva občine. Z občine so sporočili, da ni izpolnila pričakovanj sveta zavoda na področjih kulture in turizma.

Za zavod je bolje, da dobi direktorja, ki mu občina zaupa, je dejala Vojska. Spomnila je, da je zavod nastal s pripojitvijo kulturne in turistične enote Centru mladih Koper, ki ga je vodila.

Meni, da se premalo poudarka daje mladini. "Porast stisk med mladimi že dolgo ni več skrivnost in mislim, da za zavod ni najpomembnejša stvar turizem." Poudarila je, da je zavod razdeljen na tri ločene enote, in ocenila, da bi morale vse tri imeti na občini enakovredno obravnavo.

Župan Aleš Bržan je v odzivu zapisal, da ne more potrditi izjave direktorice o drugačni viziji vodenja zavoda, saj v času njenega vodenja ZMKT ni sprejel strateškega načrta zavoda kot celote niti ni imel strateškega načrta za posamezna področja delovanja. Kot je še sporočil, pa lahko potrdi, da ZKMT pod njenim vodstvom ni izpolnil pričakovanj sveta zavoda, še zlasti na področju turizma in kulture.

Na občini so pojasnili še, da bo po odhodu sedanje direktorice svet zavoda začasno imenoval vršilca dolžnosti, naknadno pa bo objavil razpis za direktorja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bižad |  22 .06. 2023 ob  09: 12
Brižan pa dela svoje delo, kot paludarji ukažejo. Poglejte Dolinsko in neprofitna stanovanja, reševanje problema vodne oskrbe, prometne povezave... Stanovanja grajena za forešte in ne za koperčane, ceste narejene za promet iz osemdesetih, turizem ki prinaša denar za lastnike ter malo denarja zaposlenim...pa nisem občan kopra. Mi fa schifo. Vse istrske občine so vodene iz močvirja in v njihovem interesu, če niso, je sposobnost naših lokalnih šerifov samo nesposobnost in pohlep po denarju.
Martin Kacur |  21 .06. 2023 ob  14: 44
ma, tudi Bržani ni izpolnil mojih, bodo že volitve.

Če ni naredila česa, kar bi v Koper privabilo več "sekret" turistov, bi morala dobiti nagrado. Da za mlade v Kopru ni dovolj poskrbljeno, pa drži kot pribito.
frikofrkic |  21 .06. 2023 ob  12: 53
Cat woman, kolikor se jaz spomnem Bržana, ima v primerjavi z Vojsko celo več izkušenj na mladinskem področju. Ampak to sploh nima veze, primerjati direktorja in župana je neumno. Vsak zavod ima svet zavoda, oni lahko sodijo. In če so tam z delom direktorice nezadovoljni, je zgodba zelo jasna.
Cat WOMAN |  21 .06. 2023 ob  09: 16
Še eden "strokovnjak" (Bržan) z bogatimi izkušnjami in občutkov za "izpolnjevanje pričakovanj". Tip nima pojma, da je živ. A sploh ve kaj se na zavodu dogaja, da sploh lahko sodi ?