ODZIV GOLOBA NA 'ZASOLJENO' SLUŽBENO POTOVANJE MINISTRICE: "Če je to problem, živimo v srečni državi"

Slovenija

Poročali smo o službenem potovanju ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik v New york, kjer so jo spremljale štiri sodelavke in njen mož. Na poročanje medijev o poti se je odzval tudi predsednik vlade Robert Golob.

V odgovoru na vprašanje na tiskovni konferenci po seji sveta za obnovo po poplavah je Golob dejal, "res se mi zdi neverjetno, da ta podatek še ni prišel v javnost – njena pot v New York je stala manj kot 6000 evrov. K temu nimam česa dodati. Če je največji problem v državi pot ministrice v New York za 6000 evrov, potem živimo v srečni državi". 

Novinarka TV Koper Capodistria Evgenija Carl je poročala, da je ministrica Ajanović Hovnik julija odpotovala na konferenco o trajnostnem razvoju v New Yorku. Delegacija ministrstva je vključevala še štiri njene sodelavke ter moža in je v dveh tednih potrošila 33.000 evrov.

Zagotovljen dostop do vode, čista energija, industrija, inovacije in infrastruktura, trajnostna mesta, svet po covidu, razvoj manjših otočij, davčne reforme, staranje svetovne populacije, urbani razvoj, kmetijske teme, so bile glavne teme na poslovnem srečanju.

Zato se je zastavilo vprašanje ali e za službeno pot ali za izlet, saj ni jasno, kaj so tam počele vodja direktorata za javno upravo Mateja Mahkovec, nekdanja novinarka in strokovnjakinja za odnose z javnostmi Nika Benedik, namestnica generalnega sekretarja in nekdanja poslanka več strank Maja Dimitrovski in vodja sektorja za analize in razvojno načrtovanje Simona Hočevar. Ministrstvo je pojasnilo, da so "delovna področja visoko usposobljenih uslužbenk, ki opravljajo najzahtevnejša dela, povezana s tematiko zasedanja".

Kot smo že poročali, z ministrico je potoval tudi mož. Na ministrstvu pravijo, da si je pot plačal sam. So pa določeni viri novinarki razkrili, da naj bi pred odhodom na ministrstvu spreminjali vozovnice za dražje, ker je ministrica želela sedeti z možem v isti vrsti. Na ministrstvu so te navedbe zanikali in pojasnili, da je bil razlog za menjavo vozovnice "v tem, da so službe, ki so bile zadolžene za organizacijo poti, spregledale, da so potrdile vozovnico, ki je bila drugačna od rezervirane".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  27 .09. 2023 ob  18: 52
seagull, zaradi takih sranj srečna država postaja vedno boljnesrečna zato ne seri in rešuj neumnosti v kurniku !
manemebasat |  27 .09. 2023 ob  14: 44
Palomo
vseved |  27 .09. 2023 ob  11: 58
Isto sranje,drugo pakovanje!
Pesceserra |  27 .09. 2023 ob  09: 39
32
Ptič postaja aroganten , še malo pa bo začel narodu kazat sredinec........
Ištrijan |  27 .09. 2023 ob  09: 28
21
Pomanjševanje in racionaliziranje problema. Prav tako so se obnašali in reagirali prejšnji v podobnih situacijah. Kar samo dokazuje, da ste vsi isti, vsi gnili, Golob nisi nobena izjema.

Posebej gnilo pa je to, da drugim palamudite o varčevanju, sami pa z našim denarjem razmetavate na skrajno nesramen način. Vi bi pa morali biti vsem nam za zgled.