ODSTOPIL DIREKTOR TZ PORTOROŽ: Sledi likvidacija in odpoved delovnih razmerij?

Piran

Direktor Turističnega združenja Portorož Aleksander Valentin je v četrtek članom nadzornega sveta vročil odstopno izjavo z mesta direktorja in odpoved delovnega razmerja. 

Aleksander Valentin

Za ta korak se je odločil iz osebnih razlogov. Z nadzorniki so se dogovorili, da bo Valentin funkcijo opravljal do 30. septembra, so danes sporočili iz združenja. Valentinu so se ob tem zahvalili za dobro opravljeno delo, so še navedli v sporočilu za javnost.

Tedaj 40-letnega Valentina so nadzorniki turističnega združenja imenoval za direktorja marca lani, petletni mandat pa je nastopil maja istega leta.

Valentin se je šolal na hotelirski šoli v švicarski Lozani in kasneje na ljubljanski ekonomski fakulteti. Izkušnje je pridobival tudi v ZDA. Svojo karierno pot je pričel kot pomočnik direktorja v hotelu Kempinski Palace Portorož, bil je vodja gostinstva v Dolenjskih Toplicah in Casinoju Ljubljana, nato pa direktor ljubljanskih hotelov Plaza in Mons.

Valentinov odstop sledi odločitvi piranskega občinskega sveta o začetku aktivnosti za preoblikovanje turističnega združenja in prenos njegove dejavnosti na Avditorij Portorož. To bi verjetno pomenilo likvidacijo Turističnega združenja Portorož in odpoved delovnih razmerij vsem tam zaposlenim.

Direktor občinske uprave in predsednik nadzornega sveta turističnega združenja Robert Smrekar je tedaj sicer zatrdil, da bo občina "prav vsem ponudila možnost zaposlitve v Avditoriju". Zaposleni v turističnem združenju pa so izrazili razočaranje in zaskrbljenost nad odločitvijo občinskega sveta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija