ODKRILI OGROMEN NASAD KONOPLJE, IN NE INDUSTRIJSKE: V zaledju Zadra raslo na tisoče opojnih rastlin (VIDEO)

Svet

Hrvaška policija je na legalni plantaži industrijske konoplje v zaledju Zadra našla tudi več kot 7000 rastlin konoplje, ki občutno presegajo dovoljeni odmerek psihoaktivne snovi tetrahidrokanabiola (THC), je danes sporočila zadrska policijska uprava. Prijeli so 58-letnega lastnika podjetja za proizvodnjo industrijske konoplje.

Na približno desetih hektarjih zemljišča na območju vasi Islam Grški pri Zadru je prijeti 58-letnik posadil več kot 20.000 rastlin, pri čemer je na približno 21.000 kvadratnih metrih posadil nekaj več kot 7700 rastlin konoplje, pri kateri vsebnost THC v listih in cvetovih presega raven, dovoljeno za industrijsko konopljo.

Sporne rastline so bile povprečne višine 165 centimetrov, je še zapisala zadrska policija na svoji spletni strani. Kot so dodali, so policijski strokovnjaki ocenili, da bi količina listov in cvetnih vrhov, ki vsebujejo večji odmerek THC, prinesla več kot 8,8 tone marihuane.

58-letnika so priprli ter kazensko ovadili zaradi proizvodnje in prodaje prepovedanih mamil.

Objavili so tudi video posnetek ter navedli, da je zemljišče, na katerem se nahaja plantaža konoplje, v lasti hrvaške države, 58-letni lastnik podjetja za proizvodnjo industrijske konoplje s sedežem v Zadru pa je bil uporabnik zemljišča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija