"ODGOVORNOST ZA EPIDEMIJO BO NA POSAMEZNIKU": Testiranje kmalu ne bo več zastonj, javno življenje odprto ob strogem pogoju PCT

Slovenija

Ministrstvo za zdravje pripravlja spremembe uredb, da bodo prebolevniki, cepljeni ali testirani (PCT) v prihodnje imeli čim manj ovir v javnem življenju oz. pri uporabi storitev, je dejal predsednik vlade Janez Janša. Predvidoma od sredine avgusta hitro testiranje ne bo več brezplačno, je še napovedal in izpostavil odgovornost vsakega posameznika.

Janez Janša

Premier je na današnji novinarsko konferenci povedal, da je vlada tudi danes obravnavala epidemiološko situacijo v državi, grožnje, ki jih prinašajo nove koronavirusne različice in tudi precepljenost prebivalstva.

Po njihovem mnenju je sedaj, ko imamo na voljo dovolj cepiva proti covidu-19, ko lahko ljudje izbirajo, odgovornost na vsakemu posamezniku, da zaščiti sebe in svoje bližnje, hkrati pa tudi omogoči odprtost javnega življenja.

Menijo, da imamo "na voljo dovolj instrumentov, da nam ni treba ponovno zapirati javnega življenja, omejevati gibanja, omejevati določenih gospodarskih dejavnosti in še posebej storitvenih, ki so bile v epidemiji covida-19 najbolj prizadete. In da je treba sedaj združiti moči, da dosežemo čim večjo precepljenost prebivalstva," je poudaril Janša.

Ob tem je pozval k združitvi moči, da dosežemo čim višjo precepljenost prebivalstva. Prav tako je napovedal predloge sprememb uredb, ki jih bo v zvezi s tem predlagalo ministrstvo za zdravje. Kot je pojasnil, bo Slovenija sledila priporočilom Evropske komisije, da se čim širše uporablja pogoj PCT.

Po njegovih napovedih tako cepljeni, testirani ali prebolevniki ne bodo več imeli nobenih ovir v javnem življenju. Predvidoma od sredine avgusta pa hitro testiranje na okužbo z novim koronavirusom ne bo več brezplačno. Še naprej pa bo brezplačno PCR testiranje in testiranje v okviru zdravstva, je napovedal.

"Za testiranja smo do sedaj porabili 60 milijonov. Ali v času, ko imamo na voljo brezplačno cepljenje, lahko zahtevamo od tistih, ki so cepljeni, da plačujejo teste za tiste, ki se ne odločijo za cepljenje?" se je vprašal. Kot je še dodal, je tudi trend v Evropi tak, da testiranje ni več brezplačno.

V Sloveniji se po besedah predsednika vlade sicer ne nagibajo k temu, da bi uzakonili obvezno cepljenje. Zagotovo pa smo dolžni ravnati tako, da ne bo tisti, ki se obnaša odgovorno, plačeval za tistega, ki se ne, je še poudaril Janša.

Odgovornost posameznika pri obvladovanju epidemije sta danes izpostavila tudi podpredsednika vlade Zdravko Počivalšek in Matej Tonin.

Zdravko Počivalšek

Kot je dejal predsednik SMC in gospodarski minister Počivalšek, bo skrb za zaščito pred okužbo z novim koronavirusom odslej v prvi vrsti odgovornost vsakega posameznika, "saj predvsem odločitve ustavnega sodišča in informacijske pooblaščenke ne dopuščajo obstoja ustreznih mehanizmov za kolektivno skrb za javno zdravje, ki jih predlaga vlada."

Predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin pa je danes ponovil stališče stranke, da je prišel čas, ko moramo pri preprečevanju širjenja okužb odgovornost za zdravje namesto države prevzeti posamezniki, saj je na voljo dovolj cepiva in ga je mogoče celo izbirati.

Matej Tonin

"Zato bomo pri naših prihodnjih razpravah o tem, kako se spopadati z epidemijo in kakšne ukrepe sprejemati, absolutno na strani tega, da se javno življenje ne zapira dodatno, pač pa da se striktno upošteva pogoj PCT. To je najbolj enostaven način za ohranitev čim bolj normalnega življenja," je še dodal Tonin.

Janša je pozdravil tudi današnjo izjavo vseh poslanskih skupin v DZ, v kateri so skupno pozvale k cepljenju. "Mislim, da je to velika stvar, da je prišla še v pravem času," je še ocenil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  15 .07. 2021 ob  21: 56
Vseved, slaba roba se sama hvali. Zato si si dal ta nick. Mo na!
vseved |  15 .07. 2021 ob  21: 43
-9
@ manemebasat, cepi se in ne posreduj teh neumnosti.
td |  15 .07. 2021 ob  20: 41
-10
@torus, ne nakladaj, v zdravstvu se je cepil skoraj ves višje izobražen kader, precej pa tudi srednjega čeprav žal daleč od idealnega. Poznam pa nekaj takih, ki jim ni dana pamet, so pa se vseeno cepili v zadnjem mesecu ali dveh na račun dopustov, kjer bo zelo zaželjeno imet covid potni list.
manemebasat |  15 .07. 2021 ob  20: 14
Se mi ne da popravljat, prevod je z Googla, boste ze razumeli

V zadnjih 9 mesecih, izjemno število zdravnikov in znanstvenikov so prišli ven proti eksperimentalni spike-beljakovine-izdelavo posnetkov, splošno znano kot COVID-19 cepiva.

Ta zgodovinske spomenike outcry, je bil srečal z izjemno raven stonewalling, cenzuro, nadlegovanje in začaran osebnih napadov na znanstvene in medicinske strokovnjake za izrazila svoje pomisleke. Zdravniki in znanstveniki so bili izbrisani iz družabnih omrežij Facebook, Twitter, YouTube, Instagram in Pinterest in celo odstranjeno iz Googlovih rezultatov iskanja.

Da, moji prijatelji, ni znanost. Da je totalitarni medicinske in politično tiranijo.

Ko so zdravniki in znanstveniki tveganja njihov ugled in preživetje govoriti, moramo poslušati.

In mi bi poslušali drug drugega.

Eno pričevanje škode od drog je lahko naključje... na Tisoče pričevanj ne. To je SIGNAL, ki ne smejo biti prezrte.

Nikoli prej v zgodovini so bolnika pričevanja škode iz nove droge bili prezrti, kritiziral, in izbrisani s tako ferocity in v maso. Dve COVID-19 cepivo poškodbe skupine v skupni vrednosti več kot 200k člani, ki so bile izbrisane iz facebook. Poškodbe poročanja skupine, prav tako so bile večkrat izbrisani iz instagram.

Vprašanje #1
Kdaj v zgodovini, ko so ljudje cenzurira informacije so bile dobre, fantje...

Ne, ne moreš.

Vprašanje #2
Povej mi 2-letna, 5-letna ali 10-letno povečanje tveganja za nastanek raka, bolezni srca ali, ali avtoimunskih bolezni, ali plodnost vprašanja, ali nevrološke bolezni ali smrti od konice beljakovin, ki proizvajajo mRNA posnetkov?

Ne, ne moreš.

Ker nihče ne ve, dolgoročno tveganja to čisto nov eksperimentalni drog tehnologije. Znanost ne obstaja.

Globalno akcijo injicirati vsak človek z spike-beljakovin, ki proizvajajo mRNA injekcije je največji drog eksperiment v zgodovini.

Nismo "po znanost," smo znanosti.

"Varna in učinkovita?"

Klicanje droge, ki so bile razvite na "warp speed", skoraj brez testiranja na živalih in le 2 mesecih testiranja na zdrave ljudi "varno", da je laž.

"Varno" traja 10 let testiranja, vsaj.

Rečeno nam je bilo, ta zdravila so "učinkovit", ker so "zmanjšati tveganje za simptomatsko okužbe iz COVID-19 za 95%."

Ampak, da 95% slika je le merilo za Relativno Zmanjšanje Tveganja.

Tam je bolj pomemben podatek, da zdravilo podjetja ni razkril v svojih sporočil za javnost. In da je Absolutno Zmanjšanje Tveganja.

Relativno Zmanjšanje Tveganja statistike so pol-resnice. In pol-resnica je laž.

Tukaj je primer. Če imate raka in zdravnik pove, da kombinacija zdravil, ki se bodo zmanjšala svojo relativno tveganje smrti za 50%, da zveni impresivno in verjetno bi rekli, da, da, da je zdravljenje. Vendar pa svojega zdravnika, lahko tudi pojasni, kot je ta, "v Vašem absolutno tveganje smrti je samo 2% in teh zdravil bo spusti za 1%." In ti bi bil veliko manj verjetno, da pravijo, da na zdravljenje.

Absolutno Zmanjšanje Tveganja je pošten, pregleden, popolnoma razkriti znanosti.

Relativno Zmanjšanje Tveganja je statistični sleight of hand. To je marketing.

Analiza objavljenih podatkov, ki jih drog podjetij kaže, da je spike-beljakovine-izdelavo posnetkov, le zmanjša Absolutno Tveganje za simptomatsko okužbe za 1%.

Eden. Odstotkov. Zmanjšanje.

Isti podatki , merjena dva različna načina pravi drog, ki so bodisi 95% učinkovit ali 1% učinkovit.

Relativno Zmanjšanje Tveganja je klasična drog industriji taktika, da bi droge videti, kot da delaš veliko bolje, kot pa dejansko ne in je en primer od mnogih načinov, ki smo bili zavedeni od začetka pandemije.

Ampak jaz nisem vas prosil, da sprejme mojo besedo, za vse to...

Tukaj je tisto, kar jaz sem vas prosil, da naredite to:

Jaz sem vas prosil, da ustavi poslušanje politikov in mainstream medijskih hiš, ki so močno pod vplivom farmacevtskih interesov in ki manipulirajo ste z lažmi in strah.

Preostali del clanka, ki vsebuje interviuje z zdravniki in znanstveniki, ter linke najdete na strani chrisbeatcancer pika com

Ištrijan |  15 .07. 2021 ob  19: 02
13
Bitenc mora dobiti posel, kaj ne JJ?!

Smrad!!
TORUS |  15 .07. 2021 ob  18: 29
17
Pa da vidimo, kako bo. Večina zaposlenih v zdravstvu se ne namerava cepit. Le teh pa že sedaj primanjkuje. In zdaj, naj bi si sami plačali hitri test vsak teden? Dvomim.
Sicer pa, te teste itak plačujemo vsi, a kaj, če pa nas nihče nič ne vpraša.
manemebasat |  15 .07. 2021 ob  17: 51
18
Banda smrdljiva!