OD SUNKOVITEGA SPELJEVANJA DO PRIDRŽANJA: Najprej ugotovili, da je Koprčan pod vplivom kokaina, sledila so nova presenečenja

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 182 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in eno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali petkrat.

Fotografiji sta simbolični. 

Včeraj ob 13. uri se je v Postojni zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 17-letni domačin, brez vozniškega dovoljenja, z osebnim avtomobilom in 31-letna domačinka, prav tako z osebnim avtomobilom. Po prihodu policistov na kraj so vozila že odmaknili z vozišča, izjave pa so nasprotujoče, zato glede poteka dogodka policisti še zbirajo informacije. Mladoletniku so zasegli vozilo in zanj podali obdolžilni predlog.

Prepovedane droge

V torek, 2. junija, so koprski policisti ob 20.40 v Kopru ustavili 31-letnega domačina z osebnim avtomobilom. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je bil negativen, zatem pa je bil opravljen hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled v izolski bolnišnici. Med postopkom so ugotovili, da ima v vozilu na vidnem mestu dva paketa posušenih rastlinskih delcev - 35,30 g prepovedane droge konoplja. Zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog in sunkovitega speljevanja, kar je bil tudi prvotni razlog zaustavitve, vozniku sledi obdolžilni predlog.

Zaradi posesti prepovedane droge so mu odredili tudi pridržanje, saj so ga utemeljeno osumili storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Naslednji dan so opravili še hišno preiskavo. V avtomobilu je imel še 5 gramov bele prašnate snovi (kokain) in 5 gramov posušenih rastlinskih delcev (konoplja) ter 71 vrečk PVC za pakiranje snovi. Sledi mu kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Danjel |  05 .06. 2020 ob  16: 53
ta je pa gledal preveč mafijaških filmov hahahahha... Pa kaj je mislil da je to legalno da se vozi s tem naokoli in daja po gasu? :lol: aja oh wait, kokain. Nisem probal ma verjteno si predstavljam da ti da krila kot redbull.