OD KREKA SO ZAHTEVALI ARGUMENTE, NISO JIH DOBILI: Gostinci imajo dovolj "zaprtja in ignorance oblasti"

Slovenija

Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije je na vlado, poslance DZ in direktorja NIJZ Milana Kreka naslovil poziv, v katerem so poudarili, da jim je dovolj zaprtja in ignorance oblasti. Pristojne sprašujejo, na podlagi katerih analiz sta stroka in politika prišli do ugotovitev, da je panoga najbolj izrazita prenašalka novega koronavirusa.

Zaposleni v panogi gostinstva in turizma v Sloveniji opozarjajo na vse večje finančne težave, s katerimi se soočajo. "Dovolj je bilo agonije zapiranja in odpiranja teras le v posameznih regijah, dovolj je nedela, dovolj vseh različic virusa, dovolj je bilo pisanja pozivov vladi in odgovornim ministrstvom, vseh teh odločitev, ki jih ne želite ali ne znate pojasniti," so sporočili delavci, ki se želijo nemudoma vrniti na delo.

Spomnili so, da so že 24. marca na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) poslali dopis, v katerem so medicinsko stroko prosili za podatek, zakaj je panoga gostinstva in turizma zaprta že osmi mesec. Odziva doslej niso prejeli.

Panoga gostinstva in turizma je bila zaprta tako v prvem, drugem in je tudi v tretjem valu. "In kljub nedelovanju panoge se virus še kar naprej širi, kar samo še potrjuje naša dejstva, da nikoli nismo bili izvor okužb," so navedli v sindikatu.

Prepričani so, da pri zaprtju gostinstva in turizma ni šlo za dobro premišljeno odločitev, saj je povzročila ogromno škodo in izpad dohodka številnim delodajalcem ter še številnejšim delavcem in njihovim družinskim članom.

"Vse ostale panoge gospodarstva delajo ali pa se nekatere izmed njih le začasno zapirajo, glede na t. i. vladni semafor, ki pa za našo panogo nikakor ni realen! Kaj in kdo botruje odločitvi, da edino panoga gostinstva in turizma ne dela (razen izjem), pa poleg zdravstvene stroke, zahtevamo, spoštovana vlada, še vaše, politično pojasnilo," so pozvali.

Opozorili so še, da zaposleni niso le številke, temveč so ljudje in pa soustvarjalci uspešnega poslovanja v gostinstvu in turizmu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  08 .04. 2021 ob  17: 07
Ne vem kaj naši vrli strokovnjaki v Sloveniji vedo več od stroke na primer iz ZDA ? Terase delajo tudi v državah kjer je epidemiološka slika zelo dobro od samega začetka. Kljub temu, da prihaja do povišanja okuženih ne zapirajo teras. Dejmo malo logiko uporabljat...
kokodek |  08 .04. 2021 ob  15: 14
od kdaj pa je Krek strokovnjakjQuery1123017639418475367108_1617887480720?? je eden izmed podrepnikov marešalota, ki ga briga samo lastna rit!!!!! sicer pa je JJ edini, ki se spozna na situacijo !!!!
japajade |  08 .04. 2021 ob  13: 55
Krek bi moral kazensko odgovarjat, ker se v javnosti predstavlja za strokovnjaka na področju, za ali o katerem nima pojma! Za epidemijo so pristojni epidemiologi, kateri so tudi specializirali smer na medicinski fakulteti, zgolj v Sloveniji nepriznani in odmaknjeni od javnosti in medijev! Nekako izgleda tako, kot da bi avto z okvaro na motorju peljali k avto ličarju, ne pa k avtomehaniku!
Fritla |  08 .04. 2021 ob  11: 47
-2
Gostinci imajo prav.
Kljub zaprtim gostilnam , se virus širi.
To pa ne zaradi vladnih uprepov , ampak zaradi neupoštevanja ukrepov s strani velikega števila bebcev.
Alora kaj, naj sedaj še odprejo gostilne,kjer se bo vsa ta neodgovorna raja zbirala in na veliko kužila s flašo pive vroki.
Gostinci naj se raje spravijo na neodgovorno rajo, ki ne upošteva ukrepov in vse nas potiska v to neverjetno gospodarsko krizo.
forešter4 |  08 .04. 2021 ob  10: 28
naj pobere že te stare svetovalce brezvezne,