OD KOD DENAR ZA REŠEVANJE JANKOVIĆEVIH ELECT? To sta podjetnika, ki trgujeta z zemljišči v ljubljanski občini

Slovenija

Damijanu Jankoviću sta pri reševanju luksuznega stanovanja in podjetij iz skupine Electa pred stečajem pomagala podjetnika, ki sta v zadnjih letih na območju Mestne občine Ljubljane trgovala z zemljišči in pripravljala nepremičninske projekte, danes piše portal siol.net.

Znano je, da je za 27 milijonov evrov bruto terjatev do dveh podjetij iz skupine Electa od družbe Heta Asset Resolution odkupil Jan Bec, sicer mož nečakinje Zorana Jankovića. S tem je Electi obvaroval pred stečajem, kar bi za družino Janković pomenilo izgubo nadzora nad njima, posledično pa dokončno sesutje imperija družine, piše siol. Odkup terjatev pa je Damijanu Jankoviću omogočil neposredni nadzor nad prisilnimi poravnavami, Electi sta se rešili dolgov in preživeli.

A od kje Becu denar za odkup? Kot piše portal, ga je financirala skupina Logo, na čelu katere je Jože Kikelj, ki je že večkrat sodeloval s člani družine Janković. Ukvarja se tudi z nepremičninskimi posli na območju Ljubljane in okolice, pri čemer še kako pomembno vlogo igrajo prostorski akti, ki jih sprejemajo na občini.

Bec je sicer Damijana Jankovića rešil tudi z nakupom luksuznega stanovanja, v katerem je živel starejši od sinov ljubljanskega župana. Denar pa je Becu posodilo podjetje v lasti Blaža Muhiča, sicer lastnika gostilne v centru Ljubljane, ki pa se tudi ukvarja z nepremičninskimi posli v prestolnici.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  10 .10. 2019 ob  14: 13
Jankovičevi imajo prav strice v ozadju! To je vedno ena in ista pašta... rdeča...
Motoviltz |  10 .10. 2019 ob  11: 43
Šoldi se pretakajo iz žepa v žep.
Vmes pa se oplajajo z raznimi občinskimi in državnimi proračuni.
To so pravi podjetniki, ne une mone ki leta in leta vlagajo v razvoj proizvodov in kadrov, ki zaposlujejo sposoben tehnični kader, ki razvija konkuenčne izdelke na prostem trgu....
Ja drugovi in drugarice, Jankovičevi so Jankovičevi in mi nismo en ku.....