OD BANKOMATOV DO DROGE: V Luciji ukradla bančno kartico in dvignila 700 evrov, sledil je preobrat

Kronika

V Luciji sta dva moška včeraj okoli 12. ure iz pisarne javnega zavoda ukradla denarnico z dokumenti zaposlene. V nadaljevanju sta storilca z bančno kartico oškodovanke uspešno opravila štiri dvige v vrednosti 700 evrov.

Na podlagi opisa so policisti kmalu prijeli 48- in 38-letnega moška iz Maribora, pri katerih so našli odtujeno gotovino in predmete. Pri enem od storilcev so našli in zasegli tudi manjši zavitek z belo prašnato snovjo, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Snov bo poslana na analizo. V primeru, da bo potrjeno, da gre za prepovedano drogo, pa bo zoper njega uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Zaradi tatvine bodo policisti zoper obe osebi napisali kazensko ovadbo.

V okolici Postojne so tri neznane osebe izvršile tatvino 1.800 evrov gotovine in več kosov zlatnine. Policisti so ugotovili, da je eden od storilcev zamotil stanovalca večstanovanjske hiše in se predstavil kot izvajalec fasaderskih del ter ga zvabil od vhodnih vrat k zadnjemu delu hiše. Druga dva storilca sta ob tem izkoristila nepazljivost domačina in pregledala notranjost stanovanjske hiše ter izvršila tatvino. Lastnik je oškodovan za 2.300 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija