OBČUDOVALEC USTAŠEV IN ZLOČINCA PAVELIĆA LELJAK: "Ponosen sem, ker sem kršil integriteto"

Slovenija

Župan občine Radenci Roman Leljak je ponosen, ker je z nedovoljenim poskusom vplivanja na zastopnico gospodarske družbe, naj umakne svoje prijave na razpise občine Radenci, kršil integriteto, kot je ugotovila Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Leljak pravi, da je to storil z veseljem in da bo z veseljem enako storil tudi v prihodnje.

V odzivu na pravnomočno ugotovitev KPK je Leljak pojasnil, da je pred dobrima dvema letoma direktorici gradbenega podjetja iz občine Radenci, ki izvaja velika dela za državo in občino, skupno približno za več kot deset milijonov letno, povedal, naj se na razpise občine ne prijavlja, dokler za njeno babico, ki jo je imela v domu za ostarele, te stroške plačuje občina.

"V občini Radenci je 5200 občanov. Vsi dobimo glavarino 620 evrov in ne vem, zakaj bi vsi občani plačevali za babico družine, ki je tako premožna in spada med bogatejše družine v Sloveniji," pravi Leljak.

Ta družina po Leljakovih besedah občini dolguje 20.000 evrov za plačevanje domske oskrbe, državi pa 15.000 evrov za socialno pomoč, ki jo je, kot pravi župan, na žalost v tej državi dobila mama tako bogate družine.

"Zato še enkrat povem, da sem zelo ponosen, če je to kršitev, bom takšno kršitev tudi ponavljal," je sklenil Leljak.

KPK je ugotovil, da je župan s svojim ravnanjem presegel namen opravljanja svoje javne funkcije z vidika pravnega oz. etičnega delovanja, ravnal na povsem neprimeren oz. nelegalen način ter svojo župansko funkcijo uporabil v nasprotju s pričakovanim etičnim delovanjem, pravno dopustnimi cilji, vezanimi na javnonaročniška načela, ter s tem kršil integriteto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  14 .03. 2022 ob  17: 59
10
Janšev kader!