OBČINA IZOLA PRIZNALA NAPAKO: Župan bo iz lastnega žepa poravnal neupravičeno zaračunano sobo

Izola

Občina Izola se je odzvala na zaprosilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), da ji pojasni vse v zvezi z obiskom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano med 12. in 14. junijem v Izoli. Na občini priznavajo napako, župan Danilo Markočič pa se je odločil, da prevzame objektivno odgovornost in povrne znesek neupravičeno zaračunane sobe, so sporočili iz Izole. 

Aleksandra Pivec

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec se je med 12. in 14. junijem mudila na delovno-zasebnem obisku v Izoli. Na občini so za KPK podrobno opisali potek ministričinega obiska in kaj vse je v teh dneh pri njih počela. "Občina Izola je poravnala stroške dveh noči bivanja v hotelu za ministrico in za osebje njene varnostne službe, saj je bila pobudnica in gostiteljica obiska. Občina v nobenem primeru ni nameravala poravnati stroškov bivanja nikomur drugemu kot predstavnikom ministrstva oziroma varnostnikom, saj smo imeli informacijo, da je ministrica varovana oseba, z informacijo, da stroške varovanja poravna pristojno ministrstvo, pa občina ni bila seznanjena," so ob tem pojasnili na občini.

vir: Facebook/Hotel Marina/Polona Krevatin

Hotel Marina je občini 5. junija poslal predračun za dve nočitvi z zajtrkom, s končno ceno 454,80 evrov, 17. junija je bila izdana naročilnica, 18. junija so na občini prejeli račun in ga dva dni kasneje tudi plačali. Pri odreditvi plačila računa pa pristojni zaposleni niso bili pozorni na napake v specifikaciji računa. "Namreč, v računu ni bila vključena turistična taksa in strošek prijavnine. Prav tako sta bili na računu navedeni še dve imeni, ki nista bili skladni z rezervacijo občine. Ko so bile ugotovljene napake, smo o tem obvestili pristojno službo hotela in zahtevali popravek oz. dobropis računa. 23. julija smo prejeli dobropis računa ter 29. julija nov račun s popravljeno specifikacijo," nadalje pojasnjujejo v Izoli.

Danilo Markočič

Ob ugotovljenih napakah so pregledali celoten postopek in ugotovili, da ena od rezerviranih sob ni bila zaračunana za namen, kot sta ga predvidevali rezervacija in naročilnica, ki ju je Občina poslala hotelu. Glede na to, da je do napake pri odrejanju plačila računa prišlo v kabinetu župana, se je župan Občine Izola Danilo Markočič odločil, da prevzame objektivno odgovornost in povrne znesek neupravičeno zaračunane sobe. "Da se taki primeri ne bodo več dogajali, bo župan v najkrajšem času zaposlene v kabinetu seznanil z dodatnimi navodili glede naročanja in plačevanja storitev ob obiskih različnih delegacij, ki jih gosti Občina Izola," so zagotovili.

"Vsa pojasnila in dejstva povezana z obiskom so podkrepljena tudi z dokumenti in kopijami korespondence, kot je v zaprosilu zahtevala KPK. Zaradi varovanja osebnih podatkov medijem priponk ne pošiljamo," so še dodali na izolski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  07 .08. 2020 ob  15: 03
Markočič mora odstopiti!!!!
Tom |  07 .08. 2020 ob  10: 10
Stric iz ozadja@, predsednica stranke Desus ruši samo sebe, ker je izdala volilce taiste stranke, ki so stranko volili iz prepričanja, da stranka ne bo šla v koalicijo z SDS! To je dejstvo, vse ostalo je ali so desničarske nebuloze o kakršnikoli zaroti, kateri nasedajo zgolj desničarska neuka raja!
Piero Panin |  06 .08. 2020 ob  23: 48
Stranka hotel Delfin,kjer bomo vsi koncali.
Ma se splaca osvajat srca penzionerov,ker jih vecina hodi na volisca.
Ce bi ustanovili stranko "mladi bomo razturali" penzioner te ne bo obkrozu mladih pa itak ni na volisca
Monteverdi |  06 .08. 2020 ob  22: 22
27
"Župan bo zaposlene v kabinetu seznanil z dodatnimi navodili ...." Kakšna navodila? Kako bolj prefinjeno goljufati? Daj, Danilo, kdo ti bo še kaj verjel? Mogoče tvoja Viljanka? Blablabla ....pobruh! Najbolje, da se "preleviš" še v gostinca in hotelirja. Zaslužiš si samo brco ......bljakbljak.
Stric iz ozadja |  06 .08. 2020 ob  20: 08
-7
GAbrijel: Zanimivo razmišljanje! čestitam. Župan je zvest tistim, ki trenutno rušijo predsednico DeSUS znotraj! Stara garda! Bolj levo usmerjena. Borci, partizani in komunisti v vrstah DeSUS! Zadaj voham Gantarja! So ji lepoo podtaknili! Ona pa kot zrela hruška... naletela na mino. Pohlep in nesposobnost v prvi osebi. Zaradi tega si en zasluži biti tam, kjer se trenutno nahaja. Ne zaradi drugega.
vseved |  06 .08. 2020 ob  18: 22
30
Smrad mora takoj odstopit.
Ivan |  06 .08. 2020 ob  17: 52
19
Monkey business....volivci, zapomnite si !
Ištrijan |  06 .08. 2020 ob  16: 57
20
Banditi!
hribi |  06 .08. 2020 ob  16: 10
32
Halo politiki. To ni napaka. To so lopovske zadeve.
Gabrijel |  06 .08. 2020 ob  15: 33
26
S tem je Danilo dokončno zapečatil usodo ministrice... :)
Motoviltz |  06 .08. 2020 ob  15: 05
43
E ne, ammmico caro.
Občina Izola je torej priznala korupcijo.
Torej naj sledi kazenski postopek, altro ke 400€.....