OBČINA IN KOMUNALA IZOLA SIMBOLNO PREDALI KLJUČE: Trinajstim prosilcem dodelili v najem neprofitna stanovanja (FOTO)

Izola

Ob sklenitvi javnega razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem sta izolski župan Danilo Markočič in direktor Komunale Izola Denis Bele danes v prostorih Manziolijeve palače simbolno predala ključe trinajstim novim najemnikom neprofitnih stanovanj.

Izolski župan Danilo Markočič pri simbolni predaji ključev

"Dogodek, kot je današnji, je zame kot župana zelo prijeten," je v nagovoru ob začetku krajše slovesnosti dejal izolski župan Danilo Markočič. Izrazil je veselje, da danes podeljujejo ključe novim najemnikom, ki so s tem dobili "priložnost za novo in boljše življenje."

Poudaril je, da se na občini zavedajo, da je potreba po stanovanjih zelo velika, zato bodo v bodoče tako z občinskim proračunom kakor z drugimi razpoložljivimi viri v Sloveniji omogočili čim boljše pogoje občanom. "V letošnjem proračunu imamo tudi nekaj virov predvidenih za nove adaptacije. Zavedamo se, da je potreba velika in tudi naša odgovornost velika," je dodal župan.

Vsa neprofitna stanovanja v občini od novembra 2017 upravlja Komunala Izola. Njen direktor Denis Bele je uvodoma dejal, da "je selitev v novo okolje, predvsem ko gre za lastno izbiro, eden lepših dogodkov v življenju". Dodal je, da je bila ena od prednostnih nalog komunale "vzpostavitev in zagotovitev čim večjega števila neprofitnih stanovanj za oddajo. In danes oddajamo prvih trinajst stanovanj. In če tudi ima trinajstica prizvok nesrečnega števila, moram reči, da je vam prinesla kar nekaj sreče, saj je bilo preko 260 prijavljenih."

Direktor Komunale Izola Denis Bele

Stanovanja v velikosti med 20 in 75 kvadratnih metrov se nahajajo na različnih lokacijah v Občini Izola šest v mestnem jedru in sedem v Livadah. Neprofitne najemnine se gibljejo 47 in 260 evri mesečno. Vsa stanovanja so bila oddana prosilcem, ki glede na socialne razmere niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe in varščine.

Komunala Izola je kot upravljavec nepremičnin v lasti Občine Izola. Junija 2019 je objavila razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, konec leta pa je bila objavljena prednostna lista upravičencev. V razpisnem roku je prispelo 265 vlog, na listo potencialnih najemnikov pa se je uvrstilo 214 prosilcev, ki so v celoti izpolnjevali pogoje za dodelitev stanovanja.

V prvi fazi je bilo dodeljenih 13 stanovanj, v naslednjih mesecih pa jih bo še najmanj 8, ki so trenutno v izgradnji na Smrekarjevi ulici 52 in na Južni cesti 20. Načrtuje se še dodatna ureditev štirih stanovanj na Krpanovi ulici ter pričetek gradnje štirih stanovanj na Cegnarejvi ulici. Skupno bo občina letos pridobila še 16 stanovanj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija