OBALNO-KRAŠKA REGIJA NAZAJ V ČRNO FAZO, NA GORIŠKEM KRITIČNO: Izreden porast okužb v Kopru, se bodo šole in vrtci spet zaprli?

Slovenija

Glede na včerajšnje podatke je v Sloveniji črnih pet statističnih regij. Če se epidemiološka slika izboljšuje v Posavski, Zasavski in Jugovzhodni Sloveniji, pa se v Obalno-kraški regiji močno slabša, ne izboljšuje se niti na Goriškem, kjer imajo največji porast na novo odkritih primerov v Sloveniji. Primorsko-notranjska regija ostaja v povprečju rdeče faze.

Kot je razvidno z grafa, ki ga je objavila vlada, znaša povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh v Obalno-kraški regiji 80. Kar pomeni, da je regija presegla število 76, pod katerim veljajo ukrepi rdeče faze in prehaja nazaj v črno fazo. Ker je na zemljevidu označena s črtami, se bodo ukrepi zelo verjetno ponovno zaostrili.

Na Goriškem znaša povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh 101, za prehod iz črne v rdečo fazo pa mora pasti pod 77. Na Goriškem imajo poleg Zasavske in Posavske regije še vedno največji porast na novo odkritih primerov v državi.

Po številu včeraj na novo potrjenih okužb najbolj izstopajo Ajdovščina s 24 primeri, Nova Gorica s 27 primeri, Koper s 85 primeri in Tolmin z 20 primeri.

Primorsko-notranjska regija s povprečno 31 potrjenimi primeri v zadnjih sedmih dneh ostaja v rdeči fazi, za prehod v rumeno fazo mora število pasti pod 26.

Včeraj je v bolnišnicah z diagnozo bolezni covid-19 umrlo 25 ljudi, dva smrtna primera so imeli v domovih za upokojence.

Zjutraj objavljeni podatki kažejo, da se v bolnišnicah zaradi koronavirusa zdravi 1.157 pacientov, 16 manj kot včeraj zjutraj. Včeraj je bilo v bolnišnice sprejetih 100 pacientov, skupaj pa je bilo iz bolnišnic odpuščenih 91 pacientov. Na intenzivni negi se tako kot včeraj zdravi 192 covid-19 pacientov.

Ponedeljkovi podatki kažejo, da povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh na ravni države znaša 1.227 (včeraj 1.225), medtem ko je število hospitaliziranih zaradi covida-19 danes zjutraj znašalo 1.157.

Grafa štirinajst in sedemdnevne incidence na 100.000 prebivalcev kažeta, da imajo še naprej največjo rast odkritih primerov okužb Goriška, Posavska in Zasavska regija.

Prikaz števila testiranj v tabeli:

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  26 .01. 2021 ob  16: 55
SAMO ŠE SLABŠE BO.