OB DNEVU ZMAGE: Ukrajina je del svobodnega sveta, Rusija na drugi strani osamljena?

Svet

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v video nagovoru na predvečer dneva zmage dejal, da je Ukrajina že del svobodnega sveta. To je v očitnem nasprotju s tistim, kar bomo videli v Moskvi, je dodal. V ruski prestolnici bo namreč danes parada ob dnevu zmage nad nacizmom, na kateri je pričakovati govor ruskega predsednika Vladimirja Putina.

V nedeljo je Ukrajino obiskalo več gostov iz tujine, med njimi ameriška prva dama Jill Biden, kanadski premier Justin Trudeau, predsednica nemškega parlamenta Bärbel Bas ter tudi pevec skupine U2 Bono.

"Prepričan sem, da je ta dan v Ukrajini pokazal, da smo del svobodnega sveta in združene Evrope," je po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal Zelenski.

"To je v očitnem nasprotju z osamljenostjo Moskve v zlu in sovraštvu, ki mu bomo priča," je dodal glede današnje vojaške parade v Moskvi, s katero naj bi obeležili 77. obletnico zmage v drugi svetovni vojni. "Rusija je pozabila na vse, kar je bilo pomembno za zmagovalce v drugi svetovni vojni," je še dejal Zelenski.

Na parado niso povabljeni tuji voditelji, se pa ugiba, da bo Putin dogodek izkoristil za objavo pomembnega sporočila glede nadaljevanja invazije na Ukrajino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  09 .05. 2022 ob  15: 52
nemebasat - pozabil si omeniti njegovo židovsko poreklo.
magik |  09 .05. 2022 ob  14: 31
Zahodni mediji prikrivajo izjave beguncev: primer cenzure Der Spiegla v Azovstalu samo vrh ledene gore zavajanja!
Nemška revija Der Spiegel je s sklicevanjem na domnevna »vsebinska odstopanja« odstranila video posnetek, ki prikazuje pričevanje evakuirane ženske iz mariupolske tovarne »Azovstal«, trdnjave neonacističnih militantov iz bataljona Azov in drugih ukrajinskih borcev.
Ženska na posnetku je namreč razkrila, da so njeni družini pripadniki ukrajinskih oboroženih sil v bistvu lagali, jih držali za talce in jih uporabljali kot živi ščit.
Na posnetku Usmanova novinarjem pove, da so jih skrajneži iz bataljona Azov »zadrževali v bunkerju« dva meseca in da njeni družini niso dovolili, da bi odšla po humanitarnih koridorjih, ki so jih vzpostavile ruske čete.
»Ukrajina je umrla zame kot država,« je ob koncu pričevanja dejala Usmanova.
Če se bo kdaj vrnila, se bo vrnila samo na ozemlja dveh donbaških republik, je dejala in zatrdila, da je to odločitev celotne družine, ki je o tem glasovala.
Insajder.com
manemebasat |  09 .05. 2022 ob  13: 17
Prekleta neonazi spirjena kokainska marioneta!