NOVO ŽARIŠČE OKUŽB NA IDRIJSKEM: Nadomestna rdeča cona nared v športni dvorani

Slovenija

Po zadnjem testiranju v enoti Marof Doma upokojencev Idrija je bilo od 137 stanovalcev na novi koronavirus pozitivnih 20. Skupno je tako v domu okuženih 24 starostnikov. Večina jih ima blage znake okužbe, ena stanovalka pa se zdravi v bolnišnici, so sporočili iz občinskega štaba civilne zaščite Idrija. Za zdaj vsi okuženi ostajajo v enoti Marof.

Za celotno stavbo enote upokojenskega doma, z izjemo dveh varovanih oddelkov, so namreč organizirali rdečo cono, so zapisali v sporočilu za javnost regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko. V domu so dodali, da bodo svojce o stanju bližnjih obveščali na ustaljen način in da jih prosijo, naj počakajo na klic iz doma. Razmere so zahtevne, zato prosijo za razumevanje, so zapisali na spletni strani doma.

V osrednji enoti Doma upokojencev Idrija trenutno ni okuženih stanovalcev. Iz štaba civilne zaščite Idrija so še sporočili, da je v tamkajšnji športni dvorani že pripravljena nadomestna rdeča cona, če bi se razmere v obeh enotah domov upokojencev bistveno poslabšale.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija