NOVI ŽARIŠČI V OBALNO-KRAŠKI REGIJI: Okužbe rastejo na OŠ Komen, pozitivni v vrtcu Hrpelje, kjer je zaprta tudi zdravstvena postaja

Slovenija

Z razglasitvijo epidemije covida-19 so v ponedeljek aktivirali tudi regijski štab civilne zaščite za Notranjsko, ki poroča o novih žariščih okužb. Tako so v Kovinoplastiki Lož odkrili okužbo pri treh zaposlenih, danes pa bodo izvedli še 30 testiranj njihovih sodelavcev. Spet so zaznali okužbe tudi med zaposlenimi v komenski osnovni šoli.

OŠ Komen

Poleg žarišč v Ložu, kjer bo vseh 30 delavcev do odvzema brisa ostalo doma v osamitvi, ter v osnovni šoli v Komnu, kjer so v ponedeljek potrdili tri okužbe med učitelji in štiri med učenci, čakajo pa še na rezultat enega testiranja, tri okužbe so potrdili tudi med zaposlenimi v vrtcu v Hrpeljah, je regijski štab objavil na svojem Facebook profilu.

Medtem je sveža novica ta, da niso zaznali novih okužb v zdravstvenem domu Sežana, kjer so testirali vse zaposlene, je pojasnil poveljnik regijskega štaba Sandi Curk.

Zaradi vnosa okužbe med zaposlene je zaprta zdravstvena postaja Hrpelje, kjer bodo danes izvedli dezinfekcijo vseh prostorov.

Je pa Curk opozoril, da so posamezni občani iz drugih regij minuli konec tedna odločili izkoristiti lepo vreme za nabiranje gob in kostanjev, najbolj oblegani pa sta bili hrpeljska in divaška občina. "To je nedopustno," je ocenil Curk, saj je prehod regij prepovedan za vse nenujne opravke.

Zato bodo pripadniki civilne zaščite, redarskih služb in policije prihodnji konec tedna izvedli skupno poostreno akcijo nadzora nad upoštevanjem ukrepov, je dodal poveljnik regijskega štaba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  20 .10. 2020 ob  21: 11
Tudi rartufarji so zadovoljni da je karantena,konkurence je dosti kot je objavla bralka.
Mislim da tisti strup za pesa je bil nekoliko pretirano fotogenicen