NOVE PRAKSE OBSOJENIH POSILJEVALCEV: Identificirajo se kot ženske

Svet

Kot kaže nova praksa v nekaterih mestih v Veliki Britaniji, se obsojeni posiljevalci lahko identificirajo kot osebe ženskega spola, na kar so opozorili v skupini za ženske pravice Fair play for Womans. Izredno žaljivo po njihovem mnenju je, da bi imela žrtev posilstva navedeno v uradnih dokumentih, da je bila posiljena s strani ženske.

Policija v Veliki Britaniji zdaj dovoli, da se posiljevalci odrečejo svojemu spolu, ki ga imajo od rojstva in se identificirajo kot osebe ženskega spola. To pa ni žaljivo le do žrtev poslistva; posilstvo je namreč v zakonu navedeno kot kaznivo dejanje, pri katerem pride do penetracije s penisom brez privolitve, piše spletna stran Daily Mail. Kot pravijo v skupini za ženske pravice, je torej jasno, da žrtve ni posilila oseba brez penisa.

Začetek take prakse torej odpira veliko vprašanjAli to pomeni, da moški, ki se je identificiral kot ženska, ne more biti obsojen posilstva? Ali bodo moški, ki se identificirajo kot ženske, še naprej prestajali kazen v moškem zaporu? Kakšna so merila za to, da se lahko nekdo identificira kot moški, ženska, ali karkoli drugega? Vprašanje časa pa je, kdaj bo tovrstna praksa prišla tudi v druge države Evrope.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija