NOVE GENERACIJE VOZIL: Razkrivamo električno prihodnost Renaulta in Dacie!

Koper

Z "Renault eWays", edinstveno prireditvijo, ki je posvečena električni mobilnosti danes in jutri, se skupina Renault zavezuje k ogljični nevtralnosti v Evropi do leta 2050. Danes Renault s ponosom razkriva dve električni vozili: dinamično kompaktno kombilimuzino Renault Megane eVision in novo Daciino revolucijo z najbolj dostopnim električnim avtomobilom v Evropi Spring Electric.

Pred desetimi leti je iz Renaulta na ceste zapeljal prvi ZOE, danes pa se po svetu vozi že 350.000 električnih vozil njihove znamke. Poleg tega Renault ponuja tudi hibride in priključne hibride. S hibridno tehnologijo E-TECH so tako lahko opremljeni Clio, Captur, Megane, pa tudi prihajajoči Megane Conquest.

Renault pa gre sedaj še korak naprej, in sicer z zavezo, da bo dosegel ničelni CO2 vpliv do leta 2050 v Evropi. Že do leta 2030 tako načrtujejo zmanjšanje emisij CO2 za 50 odstotkov v primerjavi z letom 2010. Do leta 2022 bodo imeli vsi takrat prodajani novi modeli električno ali elektrificirano izvedenko na trgu. Ocenjujejo, da bo v petih letih kar polovica prodanih vozil predstavljala električna ali hibridna vozila.

Skupina Renault predstavlja novi mejnik, s katerim se pozicionira kot eden od glavnih igralcev na področju trajnostne mobilnosti in njenega celotnega ekosistema, za danes in za prihodnost. Med konferenco Renault eWays, ki bo potekala do 27. oktobra, skupina Renault deli svojo vizijo tranzicije v brezemisijsko mobilnost prek novih izdelkov in tehnologij. Številne okrogle mize in predavanja so dosegljiva za ogled v živo na digitalni platformi Easyelectriclife

Renault Mégane eVision, nova električna kompaktna kombilimuzina

Renault predstavlja razstavni prototip Megane eVision, ki z njim ponovno izumlja kompaktno kombilimuzino s kombinacijo vizualnih elementov  kupeja in "crossoverja". 100 odstotno električen razstavni prototip z inovativnim dizajnom izkorišča vse prednosti nove Renaultove platforme CMF-EV, razvite posebej za električna vozila. S tem se lahko odmika od tradicionalnih mer in oblikovnih pravil segmenta ter predstavlja nove linije in proporce. Rezultat je kombilimuzina z omejenimi zunanjimi merami in rekordno notranjo uporabnostjo.

Pred desetimi leti je Renault upal vstopiti v svet elektrike. To znanje mu danes omogoča razvoj povsem nove generacije električnih vozil, katerih simbol je prav Megane eVision. 25 let po njegovem lansiranju s tem Megane odpira novo poglavje v svojem življenju.

Dacia Spring Electric, nova r-EV-olucija iz Dacie

Dacia predstavlja svoj majhen in trendovski mestni avto, ki bo prišel na trg v letu 2021: Dacia Spring Electric.

Po Loganu in Dusterju bo tudi Dacia Spring revolucionirala trg z električno močjo, dosegljivo vsakomur. Za individualno, deljeno ali podjetniško mobilnost Spring ponuja preprosto, zanesljivo in dosegljivo rešitev.

Dacia Spring se predstavlja s svojim vpadljivim "SUV" videzom, štirimi radodarnimi sedeži, rekordno notranjo uporabnostjo, preprostim in zanesljivim električnim pogonom ter pomirjujočim dosegom. Lahka in kompaktna Dacia Spring omogoča do 225 km vožnje v mešanem ciklu WLTP in 295 km v mestnem ciklu WLTP. S tem zagotavlja visoko uporabnost tako v mestu kot tudi v primestnih vožnjah.

Trije novi hibridni modeli za družino Renault E-TECH

Renault nadgrajuje družino svojih hibridnih vozil z napovedjo prihoda še treh vozil s tehnologijo E-TECH. Novi Megane Conquest E-TECH Hibrid, Captur E-TECH Hibrid in Megane Berline E-TECH priključni hibrid prihajajo v prodajo na evropske trge v letu 2021.

Kot pionir in voditelj na področju električnih vozil že celo desetletje, z bogatimi izkušnjami v Formuli 1, je Renault pridobil izkušnje in znanje, ki mu omogočajo razvoj dinamičnih in učinkovitih hibridnih pogonskih sklopov na širšem naboru vozil iz najbolje prodajanih segmentov. Predstavitev 12V mikro hibridov na vozilih Megane Conquest in Captur izpopolnjuje ponudbo pogonov in ponuja vse stopnje elektrifikacije, s katerimi lahko Renault zadosti najrazličnejšim potrebam trga, obenem pa s ponudbo ohranja dostopnost vozil.

Bodite na tekočem z vsemi novostmi in preverite več informacij o Renaultovi aktualni ponudbi na spletni strani Trgo ABC Koper.