NOVA TRAGEDIJA MIGRANTOV: V reki našli dve trupli

Kronika

Hrvaški policisti in reševalci so v nedeljo v reki Mrežnica blizu Karlovca našli truplo migranta, ki je utonil v reki. Reševalci so danes nadaljevali iskalno akcijo za še enim migrantom, ki naj bi se ponesrečil ob poskusu prečkanja reke. Policija je kasneje sporočila, da so tudi njegovo truplo našli v Mrežnici.

Fotografija je simbolična. 

Karlovška policija je danes na svoji spletni strani potrdila, da so v nedeljo popoldne v Mrežnici na območju občine Barilović, jugovzhodno od Karlovca, našli truplo neznanega moškega. Dodali so, da okoliščine smrti še preiskujejo. Danes okoli 13. ure pa so v tej reki našli truplo še enega neznanega moškega. Kriminalisti identiteto umrlega in okoliščine smrti še ugotavljajo. Hrvaški mediji, ki se sklicujejo na neuradne vire, poročajo, da gre za migranta, ki ga pogrešajo od nedelje.

Župan občine Barilović Dražen Peraković je za hrvaško tiskovno agencijo Hina povedal, da je lastnika turističnega naselja v vasi Mrežnica za pomoč zaprosila skupina šestih migrantov iz Pakistana in Sirije. Lastnik je poskrbel za migrante ter obvestil policijo, ki je v sodelovanju z reševalci in s pomočjo drona pregledala območje in našla truplo nesrečnega moškega. Reševalcem pomaga tudi eden od migrantov, še navaja Hina. Peraković meni, da so migranti zgrešili mostove na tem območju in se izgubili. Mrežnico naj bi poskušali prečkati čez njene slapove, kar je izjemno nevarno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija