NOVA SPEKTAKULARNA ZMAGA KOPRČANA JAKOBA NEDOHA: Za 100 tisoč dolarjev decembra proti Powellu (VIDEO)

Svet

Slovenski borec v mešanih borilnih veščinah (angl. Mixed Martial Arts, kratica MMA), Jakob Nedoh, je na sobotnem dogodku PFL v pariški areni Zénith navdušil občinstvo s tehničnim nokavtom v prvi rundi nad domačim borcem Anthonyjem Salamonejem. 23-letni Koprčan si je z zmago zagotovil vstopnico za bogato denarno nagrado.

Čeprav si v polfinalu za nagrado v višini 100 tisoč dolarjev ni želel Francoza za nasprotnika, je opravil svoje delo z odliko. Z brutalno desnico je najprej spravil Salamoneja na tla in nato svoje delo nadaljeval na tleh. Sodnik ni imel druge izbire kot prekiniti borbo in s tem rešiti Francoza.

Njegova zmaga ga je uvrstila v finale v Dublinu, kjer se bo 8. decembra pomeril z Angležem Simeonom Powellom. "Od prvega dne, ko sem podpisal pogodbo s PFL, čutim, da je bil ta turnir narejen zame, nič drugače ni zdaj. Pri Powellu ne vidim nobene nevarnosti, danes je bil zelo neaktiven v borbi, sam pa sem trdo treniral, šel skozi pekel, da sem prišel sem in opravil svoje delo," je še dodal slovenski borec, poroča Sportklub.

Francoza in Slovenca si je ogledal tudi francoski nogometni superzvezdnik Kylian Mbappe. Ko so ga pokazali na velikem zaslonu, je razprodana arena Zénith Paris, ki sprejme devet tisoč gledalcev, od navdušenja 'eksplodirala'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  02 .10. 2023 ob  05: 33
bravo Jakob,čestitke