NOVA PRILOŽNOST ZA GLASBENIKE: Avditorij Portorož objavil javni razpis za udeležbo na Melodijah morja in sonca

Piran

Avditorij Portorož - Portorose je danes objavil javni razpis s pogoji za udeležbo na 40. festivalu Melodije morja in sonca, ki bo 11. julija. Prijave na razpis sprejemajo do 14. aprila do 12. ure.

40. festival Melodije morja in sonca, na katerem bo predstavljenih 14 skladb, bo potekal v soboto, 11. julija, ob 21. uri v Amfiteatru Avditorija Portorož – Portorose. Novost letošnjega razpisa je manjše število povabljenih avtorjev ali izvajalcev s strani organizacijskega odbora festivala MMS, ki se je znižalo na tri. Preostalih 11 iz razpisa izbira strokovna komisija, ki jo bo sestavljalo sedem članov. Skladbe bodo lahko dolge največ tri minute in 30 sekund, na odru bo lahko nastopilo največ pet izvajalcev.

Prijavitelji bodo o odločitvi strokovne komisije za izbor obveščeni do 15. maja, izbrana dela pa bodo objavljena na internetnih straneh organizatorjev. Žreb vrstnega reda nastopa bo predvidoma v mesecu maju.

????????????????40. festival Melodije morja in sonca Avditorij Portorož – Portorose z današnjim dnem objavlja javni razpis s pogoji...

Posted by Avditorij Portorož on Thursday, March 12, 2020

Umetniški vodja 40. festivala MMS je Slavko Ivančić. Na 40. festivalu MMS bodo podelili veliko nagrado MMS 2020 ter nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo, interpretacijo vokalnega solista in nagrado Danila Kocjančiča (za obetavnega izvajalca oziroma avtorja).