NOVA ODKRITJA GLEDE ŠIRJENJA KORONAVIRUSA PO EVROPI: Francozi prišli do presenetljivega spoznanja

Svet

Francoska bolnišnica, ki je ponovno testirala stare vzorce bolnikov, ki so bolehali za pljučnico, je razkrila, da so 27. decembra že zdravili moškega s koronavirusom. To je skoraj mesec dni prej, preden je francoska vlada uradno potrdila prve primere virusa, poroča The Guardian.

Vodja oddelka za oživljanje v pariški bolnišnici Avicenne in Jean Verdier Yves Cohen je za BFM TV povedal, da so znanstveniki ponovno testirali vzorce 24 pacientov, ki so se tam zdravili decembra in januarja ter so bili negativni na gripo. Eden izmed njih je bil pozitiven na covid-19.

Vzorci so bili najprej odvzeti za odkrivanje gripe z uporabo testov PCR, enakih testov kot za odkrivanje koronavirusa. Cohen je dodal, da so bili vzorci večkrat testirani, da ne bi prišlo do napak, a je še prezgodaj, da bi lahko potrdili, ali je moški, ki je bil 27. decembra okužen s koronavirusom, res francoski "ničelni pacient".

42-letnik, s katerim so stopili v stik, je sporočil, da je bil bolan dva tedna in da je okužil tudi svoja otroka. Soproga se ni okužila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija