NOVA GROZLJIVKA V KITAJSKEM VRTCU: Trije mrtvi, šest ranjenih (VIDEO)

Kronika

V napadu z nožem v vrtcu na jugovzhodu Kitajske so bili danes ubiti trije ljudje, še šest pa je bilo ranjenih, je sporočila tamkajšnja policija. Napad je izvedel zamaskiran moški, ki ga policija še išče. Starost žrtev ni znana.

Napad se je zgodil v zasebnem vrtcu v kitajski provinci Jiangxi, kamor je vdrl 48-letnik, ki je po navedbah policije nosil masko in kapo. "Organi za javno varnost delajo vse v svoji moči, da bi našli osumljenca," je policija dodala v izjavi, ki jo povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Na posnetku s prizorišča napada, ki ga je objavil državni medij Beijing Daily, je videti policista, ki v svojih rokah nosi otroka proti reševalnemu vozilu.

Množični napadi so na Kitajskem, kjer državljani ne smejo biti lastniki orožja, redki, je pa v zadnjih letih naraslo število napadov z noži. Po vsej državi se pojavljajo tudi napadi, usmerjeni na vrtce in šole, ki jih ponavadi zagrešijo ljudje z željo po maščevanju ali z zamerami do kolegov, pojasnjuje AFP.

Aprila lani sta bila denimo dva otroka ubita, še 16 pa ranjenih, ko je moški z nožem izvedel napad v vrtcu na jugu Kitajske. Leta 2020 pa je napadalec z nožem na osnovni šoli prav tako na jugu države ranil 37 otrok in dva odrasla.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija