NOV PORAST OKUŽB, ČEPRAV JE CEPLJENIH VEČ KOT POLOVICA IZRAELCEV: Nova žarišča so šole

Svet

V Izraelu so prvič v zadnjih dveh mesecih potrdili več kot sto novih okužb z novim koronavirusomv enem dnevu. Kot je danes sporočilo izraelsko ministrstvo za zdravje, so v ponedeljek potrdili 125 okužb, od tega večina z različico virusa delta.

Generalni direktor izraelskega ministrstva za zdravje Hesi Levi je za izraelsko televizijo izjavil, da je okoli 70 odstotkov novih okužb povezanih z različico novega koronavirusa delta. Polovico novookuženih predstavljajo otroci. Tretjina tistih, pri katerih so potrdili okužbo, pa je že bila cepljenih proti covidu-19. Različico delta so najprej odkrili v Indiji in velja za zelo nalezljivo.

Izraelsko ministrstvo za zdravje je že predlagalo, da bi sedaj okrepili cepljenje najstnikov, starih od 12 do 15 let. Doslej je to veljalo za rizične skupine ter tiste, ki so potovali v tujino.

V Izraelu z okoli devetimi milijoni prebivalci je prvi odmerek cepiva proti covidu-19 prejelo okoli 5,5 milijona ljudi, več kot 5,1 milijona tudi drugi odmerek.

V Izraelu so še sredi junija beležili enomestne številke novih okužb z virusom sars-cov-2 dnevno. V nedeljo so v dveh krajih, ko je prišlo do izbruha novih okužb v šolah, ponovno uvedli obvezno nošnjo zaščitnih mask za šolarje. Na državni ravni so obvezne zaščitne maske zaradi majhnega števila novih okužb odpravili pred približno tednom dni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  23 .06. 2021 ob  13: 42
Kako so se pred kratkim govorili vaxerji ... ce se nocete cepit, pa boste sami placali zdravniske storitve , ko vas trefi covid. Kaj pa sedaj, ko boste vi kronicni bolniki zaradi vseh svinjarij, ki so vam jih vbrizgali v telesa? Zarecenega kruha se najvec poje.
Bella |  22 .06. 2021 ob  17: 53
Vceraj Čile, danes Izrael, vsak dan nove drzave. Prvi dve sta imeli najvecjo precepljenost ?!?! Cepljeni postajajo nevidne tempirane bombe, stran od njih... ce le vemo kdo so....