"NORČEVANJE IZ DRŽAVLJANOV IN USTVARJANJE KAOSA PRED SEZONO": Popolnoma se zapira mejni prehod Sečovlje in to do konca meseca!

Piran

Policija je danes sporočila, da z 10. majem zaradi obnove zapirajo mejni prehod Sečovlje. Predvidena je popolna zapora ceste, obvoz pa bo urejen preko mejnega prehoda Dragonja. Popolna zapora bo trajala do 31. maja, kar je marsikoga dvignilo na noge. Predvsem so se na družbenih omrežjih oglasili dnevni migranti oziroma delavci, ni pa malo niti tistih, ki opozarjajo, da je pred vrati turistična sezona.

"Vem, da je to napisano pod objavo Slovenske policije, ki ni določila roka obnove. Vendar pa prenesite sporočilo naprej: resnično se delate norca iz državljanov. Imeli smo lockdowne, ki bi jih lahko izkoristili tudi za obnovo. Ne, vi gospodje ste se spravili na delo pred turistično sezono. Verjetno ni bila potrebna obnova čez noč. Milo rečeno, nesramni ste!" je pod objavo policije na Facebooku zapisala komentatorka.

"Norčevanje iz državljanov" in tudi ljudi iz drugih držav EU, ki se bodo pričeli odpravljati na Hrvaško, "neracionalne rešitve", povzročanje prometnih kaosov in onesnaževanje so le nekateri od očitkov, ki letijo na policijo in odločitev, da do konca tega meseca prenovi mejni prehod Sečovlje.

[MEJNI PREHOD SEČOVLJE BO ZARADI PRENOVE ZAPRT MED 10. IN 31 . MAJEM] Mejni prehod Sečovlje bo med 10. in 31. majem...

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Ponedeljek, 03. maj 2021

Za pojasnila smo se obrnili na koprsko policijsko upravo. Med drugim smo jih vprašali, za kakšno prenovo gre oziroma, kaj bodo prenovili? Zakaj se policija ni odločila za prenovo čez zimo, ko je bilo zaradi epidemioloških razmer in ukrepov manj prometa na južni meji? Ali obstaja možnost, da dela ne bodo dokončana v roku in se bo popolna zapora podaljšala? Za koliko se bo povečala obremenitev mejnega prehoda Dragonja in, ali nameravajo na tem mejnem prehodu zagotoviti dodatne policiste? Kot tudi, za koliko računajo, da se bo podaljšal čas potovanja na Hrvaško? Njihove odgovore še čakamo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  04 .05. 2021 ob  14: 48
15
Ma kakšno Obrežje neki. Jaz bi jih poslal čez Madžarsko.
vseved |  04 .05. 2021 ob  14: 03
13
Vse potnike na hrvaško preusmerit na Obražje.
darko56 |  04 .05. 2021 ob  13: 51
33
ma kakšna prenova. prekategorizirajte ga v maloobmejnega. tukajšnji prebivalci smo poleti zaradi kolon turistov, ki Slovenijo samo prečkajo in od njih nima država nič, polnoma odrezani od Lucije in naprej proti Kopru. nekateri morajo zaradi tega od doma več ur prej če hočejo pravočasno priti na delovno mesto, ker avtobus včasih sploh ne pride...