NLB OPOZARJA NA POSKUS PREVARE: "Banka nikoli ne poziva k pošiljanju občutljivih podatkov prek elektronskih sporočil!"

Slovenija

NLB opozarja na vnovičen poskus prevare z lažnimi elektronskimi sporočili, s katerimi želijo prevaranti od podjetij pridobiti občutljive podatke. Poudarjajo, da gre pri sporočilih, ki naj bi jih domnevno pošiljala NLB, za poskus prevare in da banka nikoli ne poziva k pošiljanju občutljivih podatkov prek elektronskih sporočil.

Tokrat prevaranti v lažnih elektronskih sporočilih obveščajo o domnevnem nakazilu kredita, pri tem pa se predstavljajo v imenu svetovalke za podjetja iz NLB. V sporočilu prosijo, naj jim prejemnik posreduje določene podatke.

"Podjetjem svetujemo, da priponke ne odpirajo, podatkov v obrazec ne vnašajo in tovrstno sporočilo nemudoma pobrišejo. Ponovno opozarjamo, da NLB od strank nikoli ne zahteva posredovanja občutljivih podatkov po elektronski pošti," so opozorili v NLB.

POGOVOR Z DIABETOLOGINJO JANO KOMEL IZ ZD KOPER: "Vitamin D dokazano zmanjša pojavnost akutnih okužb dihal"

Smo sredi drugega vala koronavirusa, njegove posledice bomo čutili še dolgo. Ali držijo trditve, da lahko okužbo preprečimo tako, da okrepimo svoj imunski sistem? Nas ta res ščiti pred koronavirusom? Ker je koronavirus (SARS CoV2) zelo nalezljiv virus, se z njim lahko okužimo kljub dobremu imunskemu sistemu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija