Nizozemec obtožen zlorabe 400 otrok preko spleta

Kronika

Nizozemski tožilci so obtožili 40-letnega moškega iz Amsterdama zlorabe okoli 400 otrok, ker jih je pripravil do tega, da so pred svojimi spletnimi kamerami izvajali seksualna dejanja.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik tožilstva Evert Boerstra, se je Michel S. pretvarjal, da je dekle, na njegovem računalniku pa so našli posnetke okoli 400 mladoletnih otrok, tako deklet kot fantov. Dodal je, da fizičnih stikov z otroki ni imel. Doslej so identificirali 56 njegovih žrtev, starih večinoma med 12 in 14 let.

Obtoženega so prijeli julija

Žrtve prihajajo iz več krajev na Nizozemskem, oblasti pa so pozvale tudi belgijsko, špansko in ameriško policijo k pomoči pri preiskavi, predvsem pri ugotavljanju ponudnikov internetnih storitev.

Po poročanju nizozemske tiskovne agencije ANP je obtoženi uporabljal različna imena v spletnih klepetalnicah, da bi prepričal svoje žrtve. Kasneje jim je tudi grozil, da bo njihove posnetke objavil na internetu ali da jih bo poslal njihovim družinam in prijateljem.

Primer je podoben tistemu 48-letnega moškega iz mesta Cruijk blizu nemške meje, ki ga preiskujejo zaradi podobne spletne zlorabe okoli 300 deklet, med katerimi so bile nekatere stare samo deset let. Tako kot 40-letnik je tudi ta svoje žrtve novačil prek spleta, vendar pa je z nekaterimi imel tudi fizične kontakte.