NITI SANJALO SE JI NI, KAJ DRŽI V DLANI: Ta ljubka živalca v le nekaj minutah ubije 26 ljudi (VIDEO)

Trendi

Med dopustom na Baliju je v dlani držala majceno hobotnico. Nevedoč, da bi njeno življenje lahko bilo ogroženo. Ta ljubka živalca lahko namreč v le nekaj minutah ubije tudi 26 ljudi.

Kaylin Phillips iz Virginije je na TikToku objavila posnetke dopustovanja na Baliju, na katerih se igra z majhno hobotnico. Takrat se ji ni niti sanjalo, da bi njeno življenje lahko bilo ogroženo. Strup modroobročkaste hobotnice, ki jo je držala v dlani, je namreč tako močan, da v le nekaj minutah ubije tudi 26 ljudi, pravijo v neprofitni organizaciji za zaščito živali Ocean Conservancy.

Znanstveniki poudarjajo, da je le pol miligrama tega strupa, za katerega protistrup ne obstaja, dovolj za usmrtitev odrasle osebe.

@kaylinmarie21

Called my dad crying 3 hours later in Bali???? ##blueringoctopus ##bali ##uluwatu ##fyp ##imdumb ##thanksjesuschrist ##ShowerWithMoxie ##EnvisionGreatness

♬ Oh No Oh No Oh No No No - Dubskie

"V enem dnevu sem v roki držala dve takšni hobotnici. Poskusila sem ju nahraniti s pomarančami in se solidnih 20 minut igrala z njima," je povedala Phillipsova, potem ko je izvedela, za kakšno strupeno vrsto gre. Nato je vesela, da je še živa, poklicala očeta in planila v jok.

Kljub njihovi majhnosti in relativno pokorni naravi te hobotnice spadajo med najbolj strupene živali na svetu, obenem pa so tudi najbolj strupene hobotnice na svetu. Sicer se prehranjujejo z manjšimi živalmi, kot so raki, vendar lahko, če se počutijo ogrožene, ugriznejo tudi človeka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija