NIČ VEČ V PORTOPICCOLO NA APEROL IN KAVICO: Hotel je že zaprt, najemnik se mora izseliti

Trst

Tržaško sodišče ni ugodilo pritožbi na deložacijo družbe Trieste 2040 iz naselja Portopiccolo, ki jo je zahteval lastnik, sklad Rilke.

Hotel, restavracijo, bar, kavarno, spa center in najem stanovanj v naselju Portopiccolo je zadnja tri leta upravljala družba PPN, ki pa jo je sklad Rilke deložiral, ker ni plačevala najemnine oziroma ni izpolnjevala obveznosti. Podjetje, ki zaposluje 70 ljudi s pritožbo na deložacijo ni uspelo, poroča Primorski dnevnik.

Sklad Rilke je upravljanje premoženja poverilo družbi Investire, katere delnice imata družbi De Eccher in ameriška Hig Capital, onidve pa sta dejavnost prepustili družbi PPN. Slednja je vse svoje delnice v začetku februarja letos prenesla na družbo Trieste 2040. Kar pa je v javnosti sprožilo ugibanja, saj je ime podjetja sicer drugo, naslov in identifikacijska številka za ddv pa se ne razlikujeta od tistih, ki jih ima PPN.

Hotel je od prejšnjega tedna zaprt, zaposleni naj bi koristili dopust. Kavarna in spa center pa sta še pred nekaj dnevi obratovala. Obiskovalci pridejo v Portopiccolo večinoma na sprehod, morda popijejo kavo in si privoščijo sladico, to pa je v mesecih izven kopalne sezone skoraj vse. Za primerjavo, v hotelskem baru je bilo potrebno za kupučino plačati 5 evrov, v sosednji kavarni pa 1,90 evra. Več obiska je v poletnih mesecih. Da bi v Portopiccolu opravili nakupe, pa je nemogoče, saj trgovin praktično ni, razen treh z oblačili in skromno ponudbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija