NI SE IZOGNILA SANKCIJAM: V Trstu zasegli superjahto ruskega oligarha

Trst

Italijanske oblasti so v okviru sankcij proti ruskim superbogatašem zasegle 530 milijonov evrov vredno jadrnico ruskega oligarha Andreja Melničenka. Futuristično plovilo Sailing Yacht A, ki velja za največjo jadrnico v zasebni lasti na svetu, je trenutno v tržaškem pristanišču.

Trijamborno, 143 metrov dolgo in 25 metrov široko jadrnico, ki jo poleg vetra poganja hibridni pogonski sistem dizlovih in električnih motorjev, so leta 2015 izdelali v nemškem Nobiskrugu, pluje pa pod bermudsko zastavo. Velja za najdražjo jadrnico, načrte zanjo pa je pripravil sloviti francoski oblikovalec Philippe Starck. Posadka šteje prek 50 mož.

Zaseg plovila sledi sankcijam, ki jih je EU zoper ruskega magnata Melničenka, dejavnega na področju energetike in mineralnih gnojil, uvedla ta teden.

V začetku tega meseca je Italija začela z zamrznitvijo premoženja ruskih oligarhov, med drugim so oblasti zasegle luksuzno jahto jeklarskega magnata Alekseja Mordašova. Doslej naj bi zasegle za okoli 700 milijonov evrov premoženja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pesceserra |  14 .03. 2022 ob  22: 23
@anton-ov
Očitno te moti "dotakljivost " oligarhov in njih lastnine......kar pa se tiče tvojega vprašanja pa ga berem kot retoriko......
Istriano |  14 .03. 2022 ob  12: 51
Kaj ne bi še našim tajkunom kaj zasegli?
Pjero Shriba |  13 .03. 2022 ob  03: 40
-1
@td
Nacistični Azov regiment je bil priključen vojski po letu 2014.
Zelensky je postal predsednik leta 2019.
Do njegove izvolitve je v Ukrajini divjala vojna že 5 let.
Verjetno so ti znane grožnje po smrti Zelenskemu s strani Azova.
Zelensky je bil od svojega prvega dne predsednik v državi, kjer divja dražavljanska vojna.
Danes pa je še okuprirana s strani Putinovega carstva.
Pametno je ločiti Azov od vsega ostalega prebivalstva in predsednika.
porkamalora |  13 .03. 2022 ob  02: 22
-1
@td - Enako normalno, kot Putinov angažman (URADNE RUSKE DRŽAVE) Kadirovih muslimanskih koljačev iz Čečenije, ISIS izmečkov iz Iraka in islamistov iz Sirije, poleg ruskih paraformacij Wagner, ki se glej ga šmenta imajo kao za naciste (Google: "Dmitry Utkin tatoos" :)) Za razliko, da so ukrajinske paraformacije tam doma, in so popolnoma upravičeno anti-komunisti, glede na svinjarije, ki so jih tam počeli ruski komunisti.
td |  13 .03. 2022 ob  00: 34
@pjero, očitno nisi nič razumel kaj sem napisal. A tebi se zdi, da URADNA italijanska, nemška, francoska, ... država financira paravojaške nacistične enote? Give me a break. Eno je imet nacije v državi, drugo jih je uradno in javno podpirat. Naci enote v Ukrajini so tudi zahvaljujoč Zelenskemu močnejše od uradne vojske in policije skupaj, tako daleč je to prišlo tam.
Pjero Shriba |  13 .03. 2022 ob  00: 21
@td
Glede izobraževanja o drugih dejstvih ne bo problema, ker taka nacistična gibanja obstajajo po celi Evropi.
Vse to kar prikazuje ta 6 minutni BBC-jev posnetek sem gledal že pred 30-40 leti v Nemčiji, Španiji, Italiji, Irski, Veliki Britaniji, Poljski, Belgiji, Franciji itd.
Nič novega.
Evropa je prepojena s takimi nacističnimi prdci.
Putinova klika vse te nacije po Evropi podpira in tudi to ni več skrivnost.
Tudi pri nas v Sloveniji jih lahko gledamo, ko občasno brenčijo bo Ljubljani.
Ma tu govorimo o masakru, ki ga Putin izvaja nad celotnim Ukrajinskim prebivalstvom, otrocih, straših in nonotih.
Tu je govora o uničenju evropske unije s strani Putinove armije ravno s pomočjo teh nacističnih organizacij.
Neverjetno kako običajni ljudje nasedajo na Putinove bedarije o denacifikaciji, kot da se to dogaja v časih Sovjetske zveze in imamo neko Rdečo Armado, ki nas osvobaja pred Ameriškim imperializmom.
Lenin se gotovo obrača v grobu.
ramms7ein |  12 .03. 2022 ob  23: 14
-3
Veseli me in pozdravljam, da se povzroča zaudarjajočim ruskim azijatičarjem čimvečjo škodo. Upam, da je to šele začetek.
td |  12 .03. 2022 ob  22: 35
@pjero, do vojne ne bi smelo priti, čeprav so ga provocirali imperialisti 10-20 let, bi moral še naprej probat politično. Je sicer Putin trinog, to je jasno, ... ampak daj se raje malo izobrazit še o drugih dejstvih, od kje masten denar enemu povprečnemu eks komiku, koliko laži so dokazali, ki so jih pripisovali Rusiji, ukrajinski neonaciji so preprečevali ljudem zapustiti domove, se skrili v nuklearko in od tam napadli Ruse, ... dejstvo, da je uradna Ukrajina že zelo dolgo podpirala totalne naciste, pa ne samo Azov, tisoče Rusov so naciji poklali po Donetsku in Lugansku, ... tokom let. Itn. Putin je velik problem, vendar so ameriški in britanski še bistveno večji. Pa nobenih plenjenj kriminalcem, ki so nekaznovano pobijali po Iraku, Libiji, Afganistanu, Siriji, Jemen, kjer podpirajo ene največjih zločincev planeta, SA, ... itn itn itn.
Še celo BBC je obdelal neonacije v Ukrajini, kjer jih je vedno več ob izdatni podpori vlade in CIA: www(pika)youtube.com/watch?v=5SBo0akeDMY
Pjero Shriba |  12 .03. 2022 ob  22: 16
-1
Oramaj je jasno, da Regional raje ne piše o Putinovem masakru v Ukrajini.
Dnevno se viša nivo grozot, ki jih delajo Putinovi plačanci po celi Ukrajini.
Obstaja že stotine posnetkov vseh svetovnih agencij, kjer so te grozote za vedno zabeležene.
Vi pa modrujete o teh mafijcih in celo sočustvujete.

alfa |  12 .03. 2022 ob  19: 25
kaj ima veze z vojno jadrnica, saj ni ona oz.lastnik kriv,res ne štekam,
anton |  12 .03. 2022 ob  17: 11
@Pesccsra
... in za katere držva tvoja trditev ne velja, razen skandinavskih mogoče ...
Pesceserra |  12 .03. 2022 ob  14: 55
Predstava za rajo......narod v rusiji obubožan oligarhi pa s putinovim žegnom pumpajo denar iz države v svet......dolgo je rabla evropa da spregleda......
1