NEYMAR ŽALIL SLOVENSKE SODNIKE: Kritiziral sojenje z Damirjem Skomino na čelu

Svet

Brazilski nogometaš francoskega prvaka PSG Neymar se je zaradi dolgega jezika po tekmi lige prvakov znašel v disciplinskem postopku Evropske nogometne zveze (Uefa). Neymar je žaljivo kritiziral sojenje slovenskih sodnikov z Damirjem Skomino na čelu po izpadu njegovega kluba v osmini finala lige prvakov proti Manchester Unitedu.

Neymarja, ki je povratno tekmo 6. marca zaradi poškodbe spremljal s tribun, je močno zmotilo sojenje in sporno dosojena enajstmetrovka po ogledu videoposnetka s pomočjo tehnologije VAR. Ta je Unitedu prinesla napredovanje v četrtfinale. Brazilec je po tekmi sodnikom na družbenem omrežju Instagram namenil zapis: "To je sramota. Dobijo štiri moške, ki ne razumejo nogometa in spremljanje počasnih posnetkov pred TV-jem." Zapis je zaključil z žaljivko.

Uefa je potrdila, da je odprla disciplinski postopek zaradi neprimernih komentarjev. Če bo Neymarja spoznala za krivega, mu grozi prepoved nastopa ali denarna kazen. Uefa je po javnih polemikah o dosojeni enajstmetrovki v posebnem sporočilu za javnost 8. marca potrdila, da je bila odločitev sodnikov skladna z danimi usmeritvami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija