NEVSAKDANJE TEŽAVE NA VOLIŠČIH: Zaradi slonov sprejeli te posebne varnostne ukrepe

Svet

Za splošne volitve v Indiji, ki bodo v več fazah potekale od petka do 1. junija, je državna volilna komisija sprejela posebne varnostne ukrepe na območjih, kjer prihaja do bližnjih srečanj med sloni in ljudmi. Lani so samo v severni zvezni državi Kerala našteli 8900 tovrstnih incidentov, v katerih je umrlo 98 ljudi in 27 slonov.

V sodelovanju z lokalnimi strokovnjaki je volilna komisija pripravila akcijski načrt, s katerim želi zagotoviti, da bodo lahko vsi volivci glasovali, ne da bi jih ogrožal morebiten napad divjih živali, poroča španska tiskovna agencija EFE.

V uradu Evropske komisije v zvezni državi Karnataka na jugu Indije so za agencijo EFE pojasnili, da so v okviru načrta kartirali območja možnega gibanja slonov in da je oddelek za gozdarstvo na teh območjih pripravil seznam volišč. Na podlagi lokacij bodo na dan volitev namestili ekipe za hitro ukrepanje, tako da bo njihov odzivni čas čim krajši.

Če bodo na dan volitev štiri ali pet kilometrov daleč od volišča zaznali gibanje slonov, bodo te ekipe takoj odšle do njih in jih preusmerile do območij na varni razdalji, so pojasnili.

Med volitvami bo v državi s skoraj milijardo volivcev v pripravljenosti več kot 100 posebnih taborov in 150 skupin za hitro ukrepanje, pa tudi 80 članov delovne skupine za slone, ki je pristojna za pregled politike ohranjanja slonov v Indiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija