NEVSAKDANJA PRIGODA NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Policiste presenetil voznik, ki jih je prosil to

Slovenija

Na družbenem omrežju Facebook so ta teden policisti objavili nevsakdanjo prigodo na primorski avtocesti. V koloni je obtičala nosečnica, ki je začela rojevati. Na pomoč sta priskočila policist in policistka, ki sta poskrbela za varno in hitro pot do postojnske porodnišnice.

V koloni na primorski avtocesti je minuli konec tedna obtičala tudi nosečnica na poti v porodnišnico. Kot je zapisano na Facebook strani Slovenske policije, je do patrulje Specializirane enote avtocestne policije pripeljal voznik osebnega vozila in povedal, da partnerica v njegovem vozilu že rojeva in morata nujno do porodnišnice v Postojno. V tistem času je bila avtocesta v smeri Postojne močno obremenjena z vozili na obeh prometnih pasovih, promet je potekal zgoščeno, strnjeno in počasi. Policist in policistka sta ocenila, da je pomoč nujno potrebna. Z uporabo zvočnih in svetlobnih znakov sta zapeljala v smeri Postojne in z zagotavljanjem t. i. koridorja vozniku oz. partnerju rojevajoče partnerice, ki je sledil vozilu policije, omogočila, da so nosečnico varno in hitro prepeljali v postojnsko porodnišnico, kjer je bila predana v ustrezno medicinsko oskrbo.

Nekaj dni kasneje so policisti dojenčka in mamico obiskali v porodnišnici, ji prinesli šopek rož in policijskega medvedka za malega Nika, ki je pohitel na svet. "Konec dober, vse dobro!"

[AVTOCESTNA POLICIJA POMAGALA NOSEČNICI V ZASTOJU] Do patrulje Specializirane enote avtocestne policije ????‍♂️ je...

Posted by Slovenska policija / The Slovenian police on Thursday, August 26, 2021

Kot so dejali zdravniki, je bilo policijsko spremstvo nujno, saj se je porod dejansko že začel, ko sta s partnerjem obtičala v prometni gneči, so še zapisali policisti na družbenem omrežju. "S policijskim spremstvom sta se lahko varno in pravočasno prebila skozi gnečo, kar sicer ne bi bilo mogoče. Mamica in mali Nik se dobro počutita, mi pa smo veseli, da smo jima lahko v tistih prelomnih trenutkih pomagali," so dodali, obenem pa opozorili, da so minuli vikend zaznali kar 32 hujših kršitev, kot so prepovedana vožnja in prehitevanje po odstavnem pasu, prekoračena hitrosti vožnje in kršitev v zvezi z zagotavljanjem reševalnega pasu na avtocesti ob zastojih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  29 .08. 2021 ob  00: 54
-1
Ganljiva zgodba,full komentarjev v stilu Deniota Zadkovica:na dobro je treba pozabit nad slabim zamislit.