NEVARNI ŠOFERJI TEŽKIH VLAČILCEV NA ISTRSKIH CESTAH: Pet pijanih in še pet brez vozniške za volanom (FOTO)

Kronika

Policisti na Mejnem prehodu (MP) Dragonja so vzeli pod drobnogled tovornjakarje in pri petih ugotovili, da so bili pretežki. Poleg šoferjev so kaznovali tudi štiri podjetja.

Tako so, na primer, pri 43-letnemu šoferju iz Kolumbije, ki je vozil slovensko tovorno vozilo s polpriklopnikom ugotovili, da skupna masa vozila presega največjo dovoljeno in da moški vozi pod vplivom alkohola. Za 24 ur so mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Nemško vozilo, ki so ga policisti ustavili na MP Dragonja.

Na majni prehod se je pripeljal 58-letni Nemec, ki je želel vstopiti na Hrvaško. Prikolica, katere največja skupna dovoljena masa znaša 2,5 tone je bila vidno preobremenjena. Tehtanje je pokazalo, da znaša skupna masa kar 3,68 tone in presega skupno dovoljeno maso za kar 40 odstotkov. Izrečena mu je bila globa v višini 500 evrov, ki jo je plačal na kraju.

To sta bila le dva od primerov, ki so jih obravnavali policisti na MP Dragonja. Letos je bilo takih primerov že 293. Pet šoferjev vlačilcev s polpriklopniki je vozilo pod vplivom alkohola, pet pa jih ni imelo veljavnega vozniškega dovoljenja.

Koprski policisti ugotavljajo, da je kršitev med šoferji tovornjakov vse več, da so njihova vozila pretežka in zato nestabilna ter izjemno nevarna v prometu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija