NEURADNO O NAJDENIH TRUPLIH: Mati naj bi ubila svojega petletnega sina, nato pa še sebe

Kronika

Hrvaško je včeraj pretresla najdba dveh trupel v družinski hiši v Donji Bistri na območju Zagrebške županije. Kot je potrdila policija, gre za truplo matere in njenega otroka. Policija sumi, da sta umrla nasilne smrti. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za umor in samomor, se pravi, da je mati ubila svojega petletnega sina.

Na zagrebški policiji so skopi z informacijami, saj je preiskava še v teku. Povedali so le, da so prijavo o najdenih truplih v ponedeljek malo po poldnevu prejeli od družinskega člana, da sta umrli dve osebi ter da preiskujejo nasilno smrt. Po poročanju portala index.hr naj bi trupli našel soprog oziroma oče otroka. Ogled kraja zločina je policija zaključila včeraj okoli 18.40, uradne potrditve, ali je šlo za dvojni umor ali umor in samomor, pa še ni podala.

Po neuradnih podatkih naj bi se policija nagibala k umoru in samomoru, torej da je mati ubila svojega sina, nato pa sodila še sebi. Neuradno je znano tudi, kako naj bi mati sodila svojemu sinu. Prerezala naj bi mu žile, nato pa isto naredila tudi sebi, piše rtl.hr.

Kaj je mamo pripeljalo do grozljivega zločina, še ni znano, po vsej verjetnosti pravi odgovor tudi nikoli ne bo poznan. V kazenski praksi je namreč zelo redko, da mati ubije svojega majhnega otroka.

Po besedah sosedov je bila družina tiha, živeli so v najemniškem stanovanju, v katerega so se preselili pred nekaj meseci, v tem času pa s sosedi niso navezali veliko stikov. Mati naj bi delala v domu za ostarele, oče pa kot lončar.

Hrvaški mediji so najprej poročali, da družina socialnim službam ni bila poznana, nato pa so ugotovili, da so jo vendarle obravnavali, a ne zaradi zanemarjanja otroka. Kot so neuradno izvedeli pri hrvaškem Dnevniku, naj bi šlo za posredovanje v klasičnih socialnih primerih oziroma v tem primeru zaradi zmanjšane starševske sposobnosti. Opravljeni naj bi bili redni družinski pregledi, socialni delavci pa naj ne bi ugotovili nobenih zadržkov glede vzgoje in varstva otroka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija