NENAVADNO VEDENJE KOSMATINCA: "Imel sem odprto okno, medved pa je zagrizel v avtomobil" (FOTO)

Kronika

Hrvaški lovci so včeraj z dovoljenjem ministrstva za kmetijstvo ustrelili rjavega medveda, ki je pred tem napadel pet vozil pri Fužinah v Gorskem kotarju na stari cesti Zagreb-Reka. V napadih vozniki niso bili poškodovani, so bila pa poškodovana vozila. Hrvaški veterinarji in lovci pravijo, da gre za nenavadno obnašanje medveda.

Video posnetek medveda, ki teče proti avtomobilu na lokalni cesti pri Fužinah nedaleč od Delnic v Gorskem kotarju, je objavila komercialna hrvaška televizija Nova TV.

"Imel sem odprto okno, medved pa je zagrizel v avtomobil. Bil je en meter stran od mene," je povedel eden od voznikov, ki ga je napadel medved. Pokazal je sledi medvedovih zob v pločevini na sprednjem delu avtomobila.

"Z medvedom sva bila na razdalji desetih metrov. Ko sem videla, da je stekel proti meni, se samo pritisnila na plin. Če bi se ustavila, ne vem, kaj bi se zgodilo," je povedala napadena voznica.

Po napadih na pet avtomobilov na istem delu ceste so šli lokalni lovci v akcijo. Potem ko so dobili dovoljenje ministrstva za kmetijstvo, so medveda ustrelili. Pričakujejo, da bodo po obdukciji njegova trupla morda ugotovili, zakaj se je obnašal tako nenavadno.

Fotografija je simbolična.

Na zagrebški veterinarski fakulteti so povedali, da doslej še niso zabeležili, da bi medved na cesti namenoma tekel za avtomobili. Poudarili so, da gre za zelo nevarno situacijo, je še poročala Nova TV.

V tem delu Hrvaške naj bi živelo približno 1000 rjavih medvedov, ki je na Hrvaškem zaščitena žival, so še povedali lovci, ki so morali ustreliti napadalnega kosmatinca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija