NENAVADEN GALEBJI ROP V KOPRSKI RESTAVRACIJI: Postregel si je s kalamari in pomfrijem; se to dogaja pogosto? (VIDEO)

Koper

Galeb nas običajno asociira na poletje, morje in brezskrbno uživanje. A zagotovo ste že kdaj slišali zgodbe o tem, kako je galeb komu skušal ukrasti ali celo ukradel hrano, bodisi iz krožnika bodisi iz rok. Te ptice sicer že desetletja zavzemajo medijski prostor, od kultnega Hitchcockovega filma do legendarne Druščine sinjega galeba, nenazadnje pa so tudi glavne zvezde v mnogih popularnih pesmih. Danes pa kot "roparji" zavzemajo tudi plaže in celo restavracije.

Tarča galebov na slovenski obali so že dlje časa ribiči, so pa tudi različni mediji že poročali o tem, da naj bi galebi na obali "kradli" tudi turistom na plažah. Do enega izmed takšnih incidentov je prišlo tudi v priljubljeni koprski restavraciji Atrij"Nepridiprav je sprva pozorno opazoval goste in njihove krožnike in čakal na "pravo" priložnost. Tarča so bili ostanki moje porcije kalamarov in pomfri," je dogodek opisala naša novinarka.

Kako je izgledal "galebji rop" lahko vidite v spodnjem videoprispevku, koprski ribič pa nam je razkril, kako pretkan načrt za napad imajo te ptice. V prispevku pa je tudi nasvet veterinarja, kako se lahko takšnim dogodkom izognemo oziroma kaj lahko storimo, da jih preprečimo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  30 .06. 2022 ob  04: 29
Trenutno je najbolj nevaren golobji rop.
Piero Panin |  30 .06. 2022 ob  04: 07
V ozadju stric,so te drugi dali v ozadje al si se sam spravu?
ZigaZois |  30 .06. 2022 ob  00: 28
@manemebasat; Si mogoče iz osrednje Slovenije, da ti novinarka govori tuj jezik?
Če bi živel v Izoli bi verjetno spadal med Izolčane medtem, ko bi novinarka bila Izolanka in ne Izolčanka, kot se vam priseljencem zdi slovensko.
Poleg tega je v njenem govoru zaznati manj narečja, kot ga je slišat pri novinarjih osrednje informativne oddaje na RTV SLO, ki jo plačujemo tudi mi ištijani.
Stric iz ozadja |  29 .06. 2022 ob  22: 29
Smešno:
1. manemebasat: Novinar/ka naj gre na tečaj slovenščine. Sramota.
2. Piero Panin: Valda je mrhovinar. Pejdi na smetisce jate in jate...

Očitno je novinar/ka na ravni bralcev tega portala. A ni sramota, da neki Piero Panin prva beseda tujka - balkanizem.... Naš čovek!

TO JE SRAMOTA!!!!
Piero Panin |  29 .06. 2022 ob  21: 10
Valda je mrhovinar,pejdi na smetisce jate in jate
manemebasat |  29 .06. 2022 ob  20: 43
-5
Novinar/ka naj gre na tečaj slovenščine. Sramota!