NEKATERI PREJEMNIKI SOCIALNIH TRANSFERJEV DOBIJO VEČ KOT ZNAŠA MINIMALNA PLAČA?! Jelinčič zato vladi predlaga tak ukrep

Slovenija

V poslanski skupini SNS menijo, da socialna politika v Sloveniji ni pravična, zato so na vlado naslovili poslansko pobudo. "Takšna je percepcija med ljudmi in glede na priložene priloge imajo prav," so zapisali. "Iz prilog izhaja, kako so nekateri vrsto let upravičeni do socialnih transferjev, ki jim predstavljajo večji dohodek, kot če bi oseba bila zaposlena in za opravljeno delo dobila plačilo. S tem je interes za zaposlitev teh prosilcev ničeln," utemeljujejo svoj predlog v poslanski pobudi.

Kot so zapisali v poslanski skupini SNS, so prejemniki socialnih transferjev v Sloveniji večinoma "neavtohtoni prebivalci naše države". Ob tem izpostavljajo, kako lahko v medijih spremljamo oddaje, ki razkrivajo, kako socialna država pri nekaterih slovenskih družinah oziroma državljanih ni odigrala svoje vloge.

"Tu gre za naklepno zapostavljanje slovenskega človeka s strani pristojnih inštitucij in ozko birokratsko gledanje na problematiko. Med ljudmi je občutek, da velja načelo socialne države izključno oziroma vsaj v večji meri za neavtohtone prebivalce," so prepričani v SNS, kot dodajajo:

"Ti pa svoj razkošni stil življenja, ki ni podprt z delom, radi razkazujejo z luksuznimi materialnimi dobrinami (dragi avtomobili, tehnika …). Vse to jim blagodejno omogoča trenutna socialna politika."

Poslanski pobudi so priložili konkretne bančne izpiske sicer anonimnih posameznih prejemnikov socialnih transferjev, iz katerih je razvidno, da so posamezniki na mesec prejeli v povprečju od 1.252 do 2.359 evrov (objavljamo dva primera). Za primerjavo, minimalna bruto plača v Sloveniji znaša 1.024,24 evra, povprečna neto plača pa 1.271,35 evra. "Iz podatkov je jasno razvidno, zakaj se neavtohtonim prebivalcem ne splača delati," navajajo v SNS.

Ker se s takšno socialno politiko ne strinjajo, predlagajo, da se ukine denarna pomoč in ponudi pomoč v blagovni obliki, prejemanje pomoči pa se veže na končni rok:

"Socialni transfer mora biti namenjen, da oseba premosti akutno situacijo in izgubi svoj namen, če ga upravičenec prejema več let, tudi desetletje. To ni več pomoč, temveč namenski nevračljivi kredit. Zato podajamo pobudo, da se uzakoni pravičnejša socialna politika, kjer bo socialna država odigrala svojo vlogo pri tistih prosilcih, ki so resnično potrebni pomoči." 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
en iz raje |  15 .06. 2021 ob  18: 59
-1
Odličen predlog SNS-ja.
Problem Slovenije so »levi« in »desni«, zato napredka Slovenije ne bo dokler volivci tega ne bodo spregledali ter spoznali, da so njihovi odločevalci tam kjer so, zaradi osebnih in ne družbenih interesov ter svoj glas namenili tisti stranki, katera bo delala za pravičnejše družbene interese.
Preberite današnji članek na Regionalu in oglejte si izvajanje dr. Dragana Marušiča, enega najinteligentnejših Slovencev.
Moj glas bo namenjen (prvič, še nikoli prej) SNS-ju.
Če želite dobro Slovencem, namenite svoj glas SNS-ju ali katerikoli drugi stranki, razen »levim« in »desnim«, ker Slovenija nujno potrebuje spremembe.
Istriano |  15 .06. 2021 ob  15: 02
20
Ustanovitev prave finančne policije, ki bo vsakega pregledala, kaj ima v lasti in koliko je zaslužil legalno. V primeru, da za nakupe bpremoženja ne more dokazati legalen izvor dohodkov, se premoženje zapleni.
Ištrijan |  15 .06. 2021 ob  14: 40
Eh, "Plemeniti", spet nekaj drek mešaš, čutiš da so volitve blizu? in moraš začet nagovarjat tiste tvoje 4 vdane ovce? Mimogrede niti ti nisi še nikoli v življenju NIČ delal, pa te vsi mi že celo življenje drago plačujemo, nekjakrat višji znesek od tukaj gor prikazanih, dobiš vsak mesec od vseh nas.....v glavnem za to, da bruhaš hudobijo, sovraštvo, da delaš intrige!!!

Volitve so blizu, parlamenta ne boš več videl, boš pa na račun rezultata tvoje stranke spet prejemal tisto rento od vseh nas, da boš še naprej NIČ delal in dobro živel.
Opazovalec |  15 .06. 2021 ob  12: 48
16
Poznam neke politike ki njihova plača ni v sorazmerju z njihovo lastnino. Eden tak ima hišo v Žusterni. Kaj bomo naredili Zmago ?
hribi |  15 .06. 2021 ob  12: 23
17
Prepričan sem, da bi predlog brez neavtohtonosti bil veliko bolj smiselen. Ker tudi Zmago ni avtohtoni prebivalec Kopra.
Silvana63 |  15 .06. 2021 ob  12: 06
13
Zmago! (že ime je skregano s tvojo osebnostjo) Uredi tako, da bodo poslanci, ministri, (ki so bolj posranci in ministranti "velikemu" jj) imeli plačo kakršno si dejansko zaslužijo (to je vsaj 3/4 manjšo kot zdaj) in verjamem da bi bila mizerna glede na učinkovitost, da bi bilo delovanje teh istih pregledno in ne skrito - zakrito - pokrito, kao da narod ne vidi kaj se počne in v stilu "nitko nam ništa nemože". Ljudje smo vedno morali sami poskrbet zase, kljub vsem oviram, ki sta jih v parlamentu brez pameti sprejemali in podpisovali vedno v škodo večine ljudi, zato da bi bili všeč manjšini s polnimi žepi. Koliko delovne dobe v gospodarstvu pa vi imate in koliko let ste že prisesan na državne jasli? Zakaj pa niste že v penziji? Kaj poleg poslanske plače dobivate tudi 40 % penzije? To je vse NAŠ denar, jasno N A Š!!!! Hujskač, to ste, pa čisto nič drugega!