NE LE TISTI, KI JE ZAPELJAL NA TRASO, OBJESTNEŽEV NA TRIATLONU JE BILO VEČ: Podirali zapornice, vozili čez robnike ter se celo prerivali z reditelji

Koper

Včeraj smo poročali, da je v soboto popoldan voznik osebnega avtomobila zapeljal na traso triatlonske tekme v Kopru, vanj pa so trčili štirje kolesarji. Danes so se na neljubi dogodek odzvali tudi v Triatlonski zvezi Slovenije in Športnem društvu 3šport. Ob tem so razkrili, da v soboto več voznikov ni upoštevalo ureditve. Podirali so zapornice, ograje in prometne znake, vozili čez robnike in po sredini krožišč ter ignorirali in nadirali reditelje, z njimi so se celo prerivali.

Na PU Koper so včeraj zapisali, da je 68-letni voznik osebnega avtomobila z Jesenic vozil po Piranski cesti od Semedele proti centru Kopra. Pri olimpijskem bazenu je polkrožno zavil preko dvojne neprekinjene sredinske črte nazaj, od koder je prišel, pri tem pa zapeljal na prireditveno traso triatlonske tekme, ki je bila zavarovana s pokončnimi zaporami. Ko je zavil na traso, so v vozilo trčili štirje kolesarji: 52-letnik iz Maribora, 45-letnik iz Trsta, 42-letnik iz Komende in 49-letnik iz Maribora. Po znanih poškodbah kolesarjev bo povzročitelju sledil ustrezen ukrep.

Na Triatlonski zvezi Slovenije sobotno nesrečo na Triatlonu za pokal Istre obžalujejo. Jubilejni 10. Triatlon za pokal Istre je tudi tokrat organiziralo Športno društvo 3šport. Predsednik društva Rok Terčelj je ob nesrečnem dogodku pojasnil, da je ekipa pri organizaciji posebno pozornost namenila vsem varnostnim protokolom: "Skladno z elaboratoma začasne prometne ureditve smo v petek in soboto poskrbeli za ustrezne označbe, postavitev prometnih znakov ter fizično zaporo cest in drugih javnih površin, soglasje k temu pa so izdale lokalne skupnosti, Policija, Uprava RS za pomorstvo in Upravna enota Koper."

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se je že ob prvih startih izkazalo, da bo varovanje ta dan še posebej zahtevno. "Prihajala so poročila, da vozniki in mimoidoči ne spoštujejo ureditve, podirajo zapornice, ograje in prometne znake, vozijo čez robnike in po sredini krožišč, ignorirajo, nadirajo in se prerivajo z reditelji. Zato smo v pomoč na najbolj kritične točke prerazporedili še dodatne osebe in okrnili druge organizacijske naloge," je povedal Terčelj.

Kljub ustreznim označbam, fizičnim preprekam in povečani prisotnosti rediteljev in policistov pa je vseeno prišlo do prometne nesreče, ko je voznik zapeljal med fizične ovire in na kolesarsko traso. "Kolesarji niso imeli časa in priložnosti reagirati in prišlo je do naleta štirih kolesarjev. Na območju sta bila prisotna policista, ki sta prevzela postopek, reditelji so takoj obvestili odgovorne, ki so na kraj nesreče poslali ekipo nujne medicinske pomoči. Ta je dva poškodovanca prepeljala v Splošno bolnišnico Izola," piše s sporočilu za javnost.

"Triatlonska zveza Slovenije in organizator tekmovanja iskreno obžalujemo, da je prišlo do incidenta. Takšne zgodbe na športna prizorišča ne sodijo. Iskreno upamo, da bo nesreča opomnik vsem, da so vsa opozorila in postavljene zapore z namenom zagotavljanja varnosti in da resnično nobeno življenje ni vredno človeške objestnosti," so dodali in poškodovanim kolesarjem zaželeli čimprejšnje okrevanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SudoMaGodo |  16 .06. 2021 ob  08: 22
-1
Če se je zgodilo pomeni, da ni bilo tako zavarovano, da se ne bi moglo zgoditi, pika. Pa tudi: delajo se plaže, promenade in ne vem kaj še, vesoljna Slovenija med poletnimi vikendi juriša na morje in, ko pride v Koper je ves normalni promet paraliziran in potem se znajdi kot veš. Ljudje delajo neumnosti, ker je taka njihova narava. Naj jih ne delajo tisti, ki so postavljeni, da jih preprečujejo. Hočete šolde od trialtona = organizirajte triatlon, ki bo bulletproof z vidika varnosti ali se vrnite vaškim šagram. Da niti ne omenjam poletno življenje prebivalcev centra, npr. če mora kdo nujno na urgenco z avtom...
joca amster damm |  16 .06. 2021 ob  07: 36
zanimivo,,,iz jesenic je bil tip!!! evo pa smo spet tam,,nikoli in nikdar ne bo kaj takega naredil noben domačin ..
spet samo piz---ije od foreštov, ma kaj ne vidite tega kaj delajo...
zaprite meje in ustanovitev regije Viva Ištrija