NE LE PERIČ, ENAKO GROZILNO PISMO PREJELO VEČ POLITIKOV: "Ko stopiš mački na rep, zacvili," pravi Jelinčič

Slovenija

Včeraj smo poročali, da je v petek izolski poslanec Gregor Perič iz stranke Konkretno prejel pismo z grozilno vsebino, v katerem je bilo svarilo "vemo, kje živite" pospremljeno z risbico vislic in naboja. A očitno Perič ni bil edini. Po poročanju medijev je več vidnih politikov, predvsem iz vrst stranke SDS, po pošti prejelo enako pismo. 

Po dosedanjih podatkih portala N1 so takšna pisma prispela na domače naslove ministra za finance Andreja Širclja, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Vinka Gorenaka in poslancev Mojce Škrinjar, Karmen Furman, Tomaža Lisca, Jožeta Tanka, Janeza Moškriča (vsi SDS), Gregorja Periča (Konkretno) in Zmaga Jelinčiča (SNS).

Jelinčič je ob objavi grožnje na Facebooku zapisal: "Ko stopiš mački na rep, zacvili.

Torej smo vsi, ki delamo #ZaDobrobitNaroda dobili takšno sporočilce? ???? Kako že gre on slovenski pregovor "Ko stopiš mački na rep, zacvili."

Objavil/a Zmago Jelinčič Plemeniti dne Sobota, 15. januar 2022

Portal e-maribor poroča, da sta grozilno pismo prejela tudi poslanca SDS Leon Merjasec in Marijan Pojbič.

Predsednik DZ Igor Zorčič je za N1 obsodil vsakršne grožnje komurkoli. Izrazil je prepričanje, da bodo organi pregona naredili vse, da storilce najdejo. "Ozračje je pregreto, nivo politične komunikacije je nižji kot kadarkoli, zato ne čudi, da prihaja do tovrstnih dejanj. Ko bomo dvignili nivo politične kulture, ko bodo državljani nagovorjeni spoštljivo, ko bo politika za vzgled, takrat bo tudi neprimernih pisem manj," je še dejal Zorčič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  17 .01. 2022 ob  08: 55
-4
SDS!
Obala1 |  16 .01. 2022 ob  20: 55
23
Ma kdo bo vam grozil opice …vi se bojite lastne sence, groznje sploh niso potrebne ….itak znate samo kupckat pod mizo In kasirat podkupnine In provizije
kokodek |  16 .01. 2022 ob  19: 59
16
ve se, da so pisma specialiteta marešalota