NAVADNE NE BODO VEČ DOVOLJ: Na javnih mestih bodo obvezne FFP2 maske

Svet

Maske FFP2 bodo od srede postale obvezne na javnih mestih v Berlinu, je v nedeljo sporočila tiskovna predstavnica mestnega sveta nemške prestolnice. Te maske imajo debelejši zaščitni sloj in gostejše tkanje ter zagotavljajo boljšo zaščito kot običajna kirurška maska.

Obvezne bodo pri uporabi javnega prevoza, v zdravstvenih ustanovah, trgovinah in kulturnih ustanovah. "Kirurške maske niso več dovolj," je dejala tiskovna predstavnica. Nemčijo je prizadel hud tretji val koronavirusa in gre večinoma za britansko, nalezljivejšo različico bolezni.

Številni vodilni nemški politiki so v nedeljo zaradi močnega porasta na novo okuženih pozvali k izrednemu zasedanju zvezne in deželne vlade, da bi uvedli strožje ukrepe v času velike noči. Berlinske oblasti si po eni strani želijo nekaj manjših korakov k olajšanju nacionalnega zaprtja, po drugi strani pa želijo pospešiti testiranje.

Prebivalci prestolnice so na družbenih omrežjih že kritizirali obveznost nošenja mask FFP2, ki so dražje od kirurških. Državni epidemiološki inštitut Robert Koch je v nedeljo zabeležil sedemdnevno incidenco 129,7, kar je bistveno več kot v petek, ko je bila incidenca še 119,1.

Obstajajo tudi pomisleki glede prihajajočih velikonočnih praznikov. Nemška kanclerka Angela Merkel je umaknila načrte za popolno zaprtje države, ki naj bi trajalo od 1. do 6. aprila in jih označila za napako. Predpostavlja se, da je bila odločitev umaknjena zaradi odpora zveznih provinc in nezmožnosti kratkoročne regulacije velikega četrtka in velike sobote kot nedelovnih praznikov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija