NAUČIL SE JE KAR NA YOUTUBU: 9-letnik rešil babico pred utopitvijo (FOTO)

Svet

9-letni Kian Aliffe je bil pri 51-letni babici Angeli Jones v Južnem Walesu, ko je iz kopalnice zaslišal čuden zvok, medtem ko se je babica kopala. Kian se je spomnil posnetka z YouTuba, ki prikazuje reševanje deklice pred utopitvijo iz bazena, in takoj ukrepal.

Kian je namreč delno gluh, zato je bil zvok, ki ga je zaslišal iz kopalnice v zgornjem nadstropju, nekoliko nenavaden. Nosi namreč slušni aparat. Odšel je pogledat in našel babico, ki je doživela napad. Ležala je v vodi z odprtimi očmi. Spomnil se je na posnetek z YouTuba in takoj ukrepal.

Vedel je, da mora babici dvigniti glavo iz vode in izprazniti kad. Ko je to storil, je stekel k sosedovim po pomoč, vendar ni našel nikogar, zato je poklical reševalce.

Kian s svojo babico

Kianova mama je na kraj prišla istočasno z reševalci. Kot je dejala, je deček sedel pred hišo in ji rekel, da čaka rešilca. Marsikdo od odraslih ne bi vedel, kaj storiti v taki situaciji, je prepričana dečkova mama. Še bolj nenavadno je, da šibek pljusk in nekakšen krik svojega imena sploh slišal, saj je delno gluh.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija