NASILNI IZGREDI V ITALIJI PROTI STROGIM COVID UKREPOM: Policiste obmetavali z molotovkami in petardami (VIDEO)

Svet

V Firencah so v petek zvečer potekali protesti proti strogim omejitvam za zajezitev okužb z novim koronavirusom, ki so se sprevrgli v hude izgrede. Na desetine protestnikov je prevračalo smetnjake ter policiste obmetavalo s petardami in molotovkami. Policija je odgovorila s solzivcem. Prijeli so najmanj 12 oseb.

Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA, ki se sklicuje na pristojne italijanske oblasti, so prijeti protestniki pripadniki anarhističnih skupin. Prodajalci v središču Firenc so že popoldan zaradi strahu pred nasilnimi izgredi zaprli svoje trgovine. Pozivi k protestom so se pred tem širili prek družbenih omrežij.

"Nesprejemljivo je, da nekatere nasilniške skupine uničujejo mesto," je bil kritičen firenški župan Dario Nardella. Opozoril je, da je pandemija covida-19 zelo prizadela mesto, doslej pa so protesti potekali mirno. Zahteval je tudi, da se nasilje preneha.

V Italiji narašča nezadovoljstvo zaradi zadnjih strožjih omejitev proti novemu koronavirusu. V več mestih je v zadnjih dneh prišlo do deloma nasilnih protestov. Protestniki protestirajo tako proti zaprtju lokalov po 18. uri kot tudi proti zaprtju gledališč, kinematografov in športnih dvoran.

STROKOVNA DIREKTORICA ZD KOPER: "Biti okužen še ne pomeni, da boš dejansko zbolel za koronavirusom"

Epidemiološka slika se iz dneva v dan slabša, kaj pričakujete in kaj lahko vsak posameznik naredi za lastno zaščito? Epidemiološka slika v Sloveniji je slaba. Vsak dan zabeležimo skoraj 2000 na novo okuženih s koronavirusom, kar upravičeno vzbuja skrb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija