NAS ČAKA 'KORONA GENERACIJA' OTROK? Pobuda za sklic izredne seje občinskih svetov vseh istrskih občin

Slovenija

Pred nekaj dnevi so župani istrskih občin Koper, Izola in Piran pozvali predsednika vlade Janeza Janšo, naj s stroko ponovno preverijo nujnost ukrepov glede zaprtja šol in vrtcev na območju Slovenske Istre oziroma najdejo boljšo rešitev. Danes so v stranki Oljka pozvali, naj občine skličejo izredne seje občinskih svetov s točko dnevnega reda 'odprimo šole'.

Tudi v stranki Oljka ocenjujejo, da ostri epidemiološki ukrepi puščajo pri otrocih dolgoročne posledice na njihovem razvoju in zdravju. Šolanje na daljavo so ocenili kot neučinkovito in škodljivo ter dodali: "Bojimo se, da bo čez nekaj let govora o 'korona generaciji', a takrat bo že prepozno, zato je potrebno narediti spremembe še danes."

Kot so ocenili v stranki, dopis istrskih županov vladi ni dosegel svojega namena, saj so šole danes v Obalno-kraški regiji ostale zaprte.

Menijo namreč, da potrebuje pobuda istrski županov širšo politično podporo ter da bodo občinske svetnice in svetniki podprli prizadevanja za takojšnje odprtje šol in vrtcev ter vzpostavitev normalnega vzgojno-izobraževalnega pedagoškega procesa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
4ugoketo |  01 .02. 2021 ob  13: 22
-2
Podpiram vse starše in otroke, ki se upirajo nesmiselnim, nezdravstvenim ukrepom
te države.
Kdor ima še malo pameti se bo prijel za glavo in se globoko zamislil.
Kaj se tukaj dogaja? Kaj imamo same norce, korumpirance, kriminalce, ki odločajo o naših življenjih?
WHO ne priporoča zapiranje šol. Zakaj so potem zaprtejQuery1123049123539210180067_1612182103843?
Ljudje, podprite šole in otroke. Tole nima nobenega smisla.
Protestirajmo skupaj, mladi in stari.
Istriano |  01 .02. 2021 ob  12: 50
-4
Potrebno je odpreti šole, lokale, trgovine, ukiniti nošnjo mask in potem, kdor se okuži se okuži in kdor umre, umre. Zakaj ne bi dali ljudem, kar hočejo. Bi bilo dosti cenejše in država se ne bi zadolževala, pa še zdravstveno in pokojninsko blagajno bi razbremenili.
Bella |  01 .02. 2021 ob  12: 22
Otroci morajo takoj v solo, da ne bo skoda se vecja. V soli naj poskrbijo in jih poducijo kako skrbeti za lastno higieno. Ne gre za korono, tako bi se vsi morali vedno obnasati. Otroci morajo ziveti s svojimi vrstniki, se kregati, smejati, dobiti tuje in dati drugim svoje bacile in viruse. Vse to je normalno v zivalskem in rastlinskem svetu.
Ucitelji in ves javni sektor pa naj zacnejo takoj delati saj je sramota, da dobivajo placo, otrokom pa morajo snov razlagati pravniki vrtnarji kleparji medic sestre itd itd.
Tako ne delajo muzej, do knjig ne mores, v urade ne mores vsi pa dobivajo polno placo.
magik |  01 .02. 2021 ob  11: 53
Pritlehni egoistični manipulatorji in izsiljevalci!
Pjero Panin |  01 .02. 2021 ob  11: 30
Peter,ma kaj delas ti tam not ce nisi imel nikoli v zivljenju nobene zenske?
Zdej so te se slikali,mona!
ojoj |  01 .02. 2021 ob  11: 26
-2
@pinkopalink, ne zalit koz, prosim. @Lili je tipični primer primitivnega bitja. Od marca jo spremljam kar se Covida tice, skrbi za ukrepe poziva ljudi na spostovanju ukrepov, kar je vredu, moteca postane ko zacne tožarit in najtemnejsa plat njene osebnosti, želi sočloveku, da se okuži in posledicno smrt! To je @Lili ,slab človek in ne koza! Lp
Lili |  01 .02. 2021 ob  10: 33
In vidim kup bedakov brez mask! Kje so zdaj inšpektorji? Rep med noge, a?