NAPADALCA Z REJČEVE V NOVI GORICI NISTA KRIVA POSKUSA UBOJA: Njuna žrtev naj bi izsiljevala, grozila in imela posla z mamili

Kronika

Na novogoriškem okrožnem sodišču so danes izrekli sodbo očetu in sinu, Omerju Ferariju in Riccardu Čizmiću, ki sta bila obtožena poskusa uboja v streljanju na Rejčevi ulici v Novi Gorici konec maja 2020. Oba sta hrvaška državljana. Ferariju je dosodilo enajst mesecev zapora zaradi groženj, njegovega sina pa je oprostilo vseh obtožb.

Državna tožilka Damjana Bandelj je za 43-letnega Omerja Ferarija predlagala sedem let zapora, sodni senat, ki mu je predsedoval sodnik Aleš Batistič, pa mu je zaradi kaznivega dejanja grožnje prisodil 11-mesečno zaporno kazen. Za Čizmića je tožilka zahtevala tri leta zapora, petčlanski senat pa ga je oprostil vseh obtožb.

Tožilstvo je obtoženima očitalo poskus uboja 38-letnega moškega, vendar sta zavrnila vse očitke. Ob tem sta Ferari in Čizmić vztrajala, da sta bila v tem dogajanju oškodovanca onadva.

Sodba še ni pravnomočna; državno tožilstvo je že napovedalo pritožbo tako na obsodilni kot oprostilni del sodbe, zagovorniki obtoženih pa se o tem še niso odločili.

Novogoriški kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da sta se obtožena konec maja 2020 pred lokalom na novogoriški Rejčevi ulici sprla z 38-letnim moškim. Ob tem je prišlo tudi do fizičnega obračuna, groženj s pištolo in streljanja, 38-letnik pa je nato zbežal.

Osumljenca sta v nadaljevanju odšla na Hrvaško, po objavljeni mednarodni tiralici so ju oktobra lani izsledili na Madžarskem, od koder sta bila izročena v Slovenijo.

Spomnimo, 26. maja 2020, okoli 17.00 sta se po ugotovitvah policistov Ferari in Čizmić pripeljala pred lokal na Rejčevi in pristopila do 38-letnika, ki je sedel za mizo pred lokalom. Ferari in 38-letnik sta se sprla, pri čemer je Ferari zagrozil s pištolo. Čizmić pa je 38-letnika udaril po zatilju s kovinskim predmetom.

Slednji mu je nato predmet uspel odvzeti in ga je z njim večkrat udaril po različnih delih telesa. 38-letnik je nato stekel do avtomobila napadalcev in se znesel še nad njim. Ferari je nato vzel pištolo in z njo streljal proti 38-letniku, ki je s kraja zbežal. Zbežala pa sta tudi napadalca, ki sta se skrila v stanovanjski blok, kjer sta bivala nelegalno. Stanovanje sta zapustila še pred prihodom policije.

Policisti so zaradi izsiljevanja, groženj in preprodaje mamil kazensko ovadili tudi 38-letnega slovenskega državljana, ki sta ga moška napadla pred lokalom. Zaradi mamil in krive ovadbe pa so ovadili tudi 26-letnega državljana Slovenije in Severne Makedonije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija