NAPAD NA MARIUPOLJSKO GLEDALIŠČE NAJ BI TERJAL 300 ŽIVLJENJ: Danes znova skušali odpreti varen koridor

Svet

V ruskem napadu na gledališče v obleganem ukrajinskem pristaniškem mestu Mariupolj prejšnji teden je najverjetneje umrlo okoli 300 ljudi, so danes sporočile mestne oblasti na Telegramu. Medtem naj bi danes znova skušali odpreti varen koridor, po katerem bi lahko civilisti zapustili mesto.

"Od očividcev se pojavlja informacija, da je v mariupoljskem gledališču po napadu ruskega letala umrlo okoli 300 ljudi," so sporočile mestne oblasti.

Do sedaj oblasti niso objavile nobenega podatka o žrtvah napada na gledališče, kamor se je zateklo več sto ljudi. Prejšnji teden so sicer ukrajinske oblasti poročale, da so iz ruševin rešili okoli 130 ljudi.

Ukrajina je odgovornost za napad pripisala Rusiji, ki pa to zanika.

Anže Malovrh/STA

V mestu, ki se sooča s pomanjkanjem osnovnih potrebščin, ostaja ujetih še skoraj 100.000 ljudi, je nedavno sporočil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Namestnica ukrajinskega premierja Irina Vereščuk je danes izrazila upanje, da jim bo uspelo odpreti varen koridor, po katerem bi lahko civilisti v osebnih avtomobilih zapustili mesto.

Nekaterim je mesto že uspelo zapustiti. Po podatkih oblasti je iz mesta v četrtek pobegnilo okoli 2700 ljudi. Skupno pa so v četrtek evakuirali več kot 3300 ljudi iz mest, ki jih napadajo ruske sile.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  25 .03. 2022 ob  19: 51
Prekleti nacisti ukrajinski ubijajo svoje sodrzavljane samo zato, da bi krivdo naprtili Rusom in pitegnili v vojno se nato. Golazen!